100 000 kronor för en gädda!

Kolla in Big Cash, du kan bli "gäddrikt" rik nästa kast.

Kolla in Big Cash, du kan bli ”gäddrikt” rik nästa kast.

Tävlingen Big Cash arrangeras av Dogger och har blivit mycket omtalad både i och utanför sportfiskekretsar, kanske mycket tack vare den stora prissumman. I korthet går tävlingen ut på att fånga, fotografera och släppa tillbaka den längsta gäddan.
Hela 100 000 kronor går till vinnaren. Tävlingen pågår fram till den 21 november så det är bara att hänga på om du vill vara med. Tävlingsjuryn, som har uppgiften att bedöma tävlingsbidragens äkthet, består av kända sportfiskeprofiler, såsom Jan Olsson (FishEco), Fredrik Stjärnqvist och Nicka Hellenberg.

Sedan tävlingen inleddes, i samband med Sportfiskemässan, har det kommit längre och längre bidrag nästan varje vecka. Troligtvis kommer det bli färre rapporter på ledarfiskar nu under sommarmånaderna och sedan sätta igång till hösten igen. Ledare just nu är Viktor Sundkvist från Arjeplog som har rapporterat in en gädda på 124 centimeter. Viktors gädda var egentligen några centimeter längre, men måttreferensen var svår att läsa av, så ett avdrag gjordes. Eftersom prissumman är hög är det väldigt noga att reglerna följs. Se till att ta ha med dig något att mäta med och ta en bra bild så kan nästa kast ge dig 100.000 kronor!

Mer information om tävlingen och aktuell ledarfisk hittar du på www.dogger.se/bigcash
Gå och gilla Dogger på Facebook, www.facebook.com/Dogger.se, så får du en rapportering så fort det blir ändring av ledarfisk.

 

 

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!