14-åring drog drömflundra

Så här glad blir man om man är 14 år och nyss har fångat en hälleflundra på 226 centimeter! Foto: Nordic Sea Angling

I tisdags fångade Johan Bergfeldt en hälleflundra på mellan 160-170 kilo i Risöysundet utanför Andøya. Fisken bjöd på en ursinnig kamp som den 14-åriga fångstmannen aldrig lär glömma!

Fisken fångades under perfekta förhållanden någon timmes färd från Nordic Sea Anglings camp i Risøysundet. Det brutala hugget kom på en 400 grams Crazy Daisy och följdes upp av en vildsint rusning rakt ner mot djupet. Efter 20 minuters djupa spöböj anslöt andra båtar eftersom man insåg att Johans fisk var enorm. Så fort den närmade sig båten gav den sig av på nya rusningar och Johan fick delvis hjälp med att hålla i spöt. Först efter en och en halv timme blev även fisken trött och när den väldiga kroppen kom i position kunde den säkras med krok och rep. Fisken var 226 centimeter lång och vikten uppskattades enligt tabell till mellan 160-170 kilo. Stor glädje utbröt och Johan firade fångsten med att hoppa i vattnet.
Därefter släpptes fisken fri och den gav sig snabbt väg mot djupet igen.

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Stort grattis till en fantastisk flundra!

Läs mer om fångsten här.

Den nordnorska säsongen efter hälleflundra har inletts på ett enastående sätt. Förutom Johan har även Peter Holik, Jörgen Piontek och Thomas Mikkelsen fått känna urkraften hos fiskar på över två meter.

Vems tur är det nästa gång?

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!