15-åring fick monsterspätta på 5,6 kilo!

Magnus med sin drömspätta som bara saknade 100 gram för att tangera världsrekordet. Den erfarna skepparen Magni Blástein gladdes åt ett nytt och imponerande båtrekord. Foto: Magnus Muurholm Madsen

Magnus Muurholm Madsen lyckades fånga en av världens största rödspättor. 15-åringens rekordfisk fångades på Färöarna och mätte hela 78 centimeter!

Fångsten gjordes ombord på Magni Blásteins båt i samband med en fyradagars fiskeresa som arrangerades av den danska sportfiskeklubben Måleren. Mängder av stora plattfiskar kom upp och Magnus fick tidigt en fin rödspätta på 3,2 kilo.

Magnus och hans granna spätta på 3,2 kilo. En dag senare skulle det personliga rekordet slås med besked. Foto: Magnus Muurholm Madsen

Rekordfisken högg med full kraft på 20 meters djup. Magnus far, som stod bredvid under fångsten, såg på spöt att det var en rejäl fisk som krokats.
– Fisken tog lina i flera rusningar och betedde sig lite som en hälleflundra. Det var inget tvekan om att Magnus fått på en riktigt stor plattfisk. Efter att den pumpats upp från botten förlorades en del kraft och håvningen blev ganska odramatisk, berättar han.
Efter en varsam landning vägdes och fotades fisken innan den åter fick simma vidare. Vikten var 5,6 kilo och längden 78 centimeter!

Återutsättningen filmades och kan ses här.

Fisken innebar nytt båtrekord och slog förra årets rekordfisk på 5,4 kilo. När bilder jämfördes såg man att det inte var samma fisk.

10
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi gratulerar Magnus till en riktig superspätta!

Läs mer om fångsten och fiskeresan till Färöarna här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Livet leker för Ätranlaxen!

Den omfattande fiskevården i Ätran bär frukt. I måndags lyftes lax nummer 1000 över dammen i Nydala. Det är det bästa resultatet sedan 1988!

Sportfiskarna undersöker laxfisk från Vänern

Förra vintern konstaterades att en öringhona av Gullspångsstammen var smittad av den fruktade virussjukdomen infektiös pankreasnekros, IPN. Nu ska Sportfiskarna ta IPN-prover på trollingfångad lax och öring för att undersöka om fler fiskar kan ha smittats.

VINNARNA: Vinn en unik poster med laxflugor

AD:n Anders Wolmar och laxfiskeprofilen Mikael Frödin skapade under slutet av 80-talet en unik poster med klassiska laxmönster. Nu har du chansen att vinna ett nypressat exemplar av skapelsen. Svara på frågan här nedan – kanske blir du en av de tjugo lyckliga! Anders Wolmar hade under flera år eftersökt något snyggt att vila ögonen på i fiskerummet. En sen

Klassiker i ny tungviktsmodell

ABU Garcias atomdrag är för många gäddfiskare en given favorit i betesboxen. Nu kommer det klassiska betet i ett större och tyngre utförande – Atom 55 gram. Antalet gäddor som Atomdraget skördat genom tiderna är svårt att sia om och statistiken lär inte svika nu när nya tungviktaren äntrar marknaden. I butikshyllorna land och rike

Här firar de misstänkta tjuvfiskarna – i morgon väntar åtal

I somras plundrades sydsvenska sjöar på mer än tusen kilo gös, lika mycket kräftor och över hundra kilo gädda. Den olovliga fångsten såldes sedan på fiskmarknader i Stockholm och Göteborg för över 400 000 kronor. Tjuvfiskeligans mobilbilder vittnar om ett metodiskt tjuvfiske och festlig stämning. I morgon lär minerna bli mer ansträngda. Då inleds nämligen den

Musslor släpper ut mängder av metan

Kor beskylls ofta för att släppa ut stora mängder av växthusgasen metan. Nu har forskare från Stockholms universitet upptäckt att även Östersjöns musslor är en betydande producent.

Snart dags för Street Meet i Göteborg

Gillar du streetfiske och vill gärna träffa likasinnade? Lördag den 21 oktober arrangerar EL-GE Sportfiske och West Coast Predator Society en kul aktivitet i Göteborg med fokus på stadens abborrar.

Norsk rekordvar tagen på kikmete

Den norska storfiskaren Asgeir Alvestad har slagit till igen. Den här gången med en slätvar som överträffar det norska rekordet i både längd och vikt. Fisken togs under nattligt kikmete och behövde trugas länge innan hugget kom.

Nya sportfiskerekord från västkusten

Daniel Lindbloms väldiga blålånga från i somras har nyligen godkänts som nytt svenskt rekord. Det har även Anders Nilssons större kungsfisk – som höjer artrekordet till 1568 gram. 
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!