16-kilosgädda på öringtrolling!

Avskedskram. Daniel med sin enorma gädda innan den återfick friheten. Foto: Daniel Bodin

I lördags fångade den duktiga gäddfiskaren Daniel Bodin sin mest oväntade storgädda. Under ett trollingpass efter öring i vindstilla förhållanden och klarblå himmel började rullen rusa. Efter en stenhård kamp lyckades han till slut landa en enorm gädda på 128 centimeter och drygt 16 kilo!

Daniel är långt ifrån ovan att tampas med stora gäddor. Tillsammans med Kristoffer Hård och Fredrik Dalhström fiskar han i det framgångsrika Team 10+, som bara i år har landat tio gäddor över tio kilo!
Men lördagens fisk var speciell och hugget följdes upp av ursinniga rusningar. Efter 10 minuter hade fiskens krafter avtagit och Daniel kunde håva sin drömfisk.

Foto: Daniel Bodin

Men eftersom våg saknades tillkallades hjälp och gäddan fick följa med in till land. Väl där kunde den vägas och mätas. Den 128 centimeter långa gäddan var i fin kondition och hade en omkrets på hela 63 centimeter. Vågen visade en bit över 16 kilo.

Daniel hoppade sedan själv i vattnet för att hjälpa gäddan till snabb återhämtning. Det gick fint och efter ett par minuter simmade den sakta iväg tillbaka mot djupet.

Vi gratulerar till en fantastisk fisk!

Läs mer om fångsten här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!