17-åring fick monsterlånga

Daniel med sin mäktiga långa i knät. Foto: Fredrik Nakken Langstein

Den flitige artjägaren Daniel Andersen inledde året på bästa sätt under ett djuphavsfiske i norska Tomrefjorden. Efter en stenhård kamp kunde han lyfta upp sitt livs fisk – en väldig långa på 172 centimeter och 31,8 kilo!

Daniel Andersen fiskar så ofta han kan och har redan hunnit fånga 108 arter. Men ingen fisk kommer i närheten av den som i måndags attackerade hans makrillagnade krok på 190 meters djup.

Hugget var stenhårt och avslöjade direkt att det kom från en bjässe

Hugget var stenhårt och avslöjade direkt att det kom från en bjässe. Daniel misstänkte tidigt att det var en långa som kämpade i andra änden, och under fajten upp till ytan fick han verkligen bekänna färg. När fisken först kunde skönjas i det klara vattnet såg den ut att väga omkring tio kilo, men det var fortfarande långt kvar upp till båten och när långan till slut vältrade sig i ytan utbrast jubel ombord.

Fisken var enorm…

Fisken var enorm och när vågen pressades ner till 31,8 kilo var lyckan total.
Daniel hade fått sitt livs största fisk och en sanslös inledning på det nya fiskeåret!

Foto: Fredrik Nakken Langstein

Läs mer om den mäktiga fångsten på Hooked.no här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Olaglig trålning filmad i Öresund

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt. Men nu avslöjar Greenpeace att långt ifrån alla respekterar förbudet. På en månad dokumenterades sex trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran.

Kritiserad nätdispens i Sommen dras tillbaka

Sommens rödingar och andra fiskar ser ut att slippa de extra stora nät som en yrkesfiskare nyligen fått godkända av Sommens fiskevårdsområde. Dispensen har nämligen dragits tillbaka efter stark kritik.

Fiskekajaken KingFisher – delbar och jetdriven

Nya fiskekajaken KingFisher sticker ut ur mängden när man tittar på 2018 års kajaknyheter. Nu avslöjar Richard Öhman, grundaren bakom företaget Point 65 hemligheterna bakom den nya tvådelade fiskekajaken. Fiskekajaktrenden verkar inte ha ebbat ut än, den verkar snarare hetare än någonsin. Friheten att enkelt och smidigt ta sig fram och fiska i vilket vatten

Drömdubbel från Sørøya

De senaste dagarna har stortorskarna kommit upp i rask takt runt Sørøya. Allra störst fiskelycka har Christian Durup haft – då han på kort tid fick två megatorskar som tillsammans vägde över 80 kilo!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!