2014 var gösens år

Daniel Kedestig fick två fina gösar och knep både tredje och fjärdeplatsen på listan över storfiskregistrerade gösar 2014.


Daniel Kedestig fick två fina gösar och knep både tredje och fjärdeplatsen på listan över storfiskregistrerade gösar 2014.

Förra året var ett sjukt bra gösår! Ökande vattentemperaturer gynnar gösen och allt fler sportfiskare blir allt skickligare på vertikalfiske.
29 maj rök det svenska rekordet när Leif Ivarsson fick en gös på 12,530. Henke Blom hade dock några veckor tidigare fått en gös som var ännu några gram större, 12,630, men då han satte tillbaka den och inte hade några vittnen, blev det inget officiellt rekord. Två fantastiska fiskar på så kort tid.
En annan framgångsrik gösfiskare var Daniel Kedstig som tog en gös på 11,02 kilo och en på 10,96. Cecilia Grönberg alias ”Gösdrottningen” tog hela 23 gösar över sju kilo, med två toppar på 10,1 och 10,5.
Åtta av de tio-i-topp-registrerade gösarna under förra året var fångade på vertikalfiske, så nu gäller det att lära sig sitt ekolod ordentligt. Du följer väl med i Fiskejournalens ekolodsskola?
Det blir spännande att se vad som händer på gösfronten i år. Mycket talar för att denna storgösfrossa kan fortsätta även under 2015.
Läs mer om när, var och hur förra årets största gäddor, gösar och abborrar fångades i Fiskejournalen nummer 3. Tabeller visar fångstplatser, beten och metoder. Finns i butik nu!
 

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!