Expedition den gamle och havet – nu som app

Maria Ålander, filmens producent, visar tillsammans med Martin Falklind upp iPad-appen ”The Old Man and the Sea – The Expedition”. Appen är gratis att ladda ner från App Store.

Maria Ålander, filmens producent, visar tillsammans med Martin Falklind upp iPad-appen ”The Old Man and the Sea – The Expedition”. Appen är gratis att ladda ner från App Store.

Filmprojektet Expedition den gamle och havet släpps idag world-wide, både som app för apple-användare och för nedladdning på Vimeo.com.
Martin Falklinds filmer har visats världen över, men det här är första gången han är direkt delaktig i arbetet med lanseringen, dessutom med ny digital teknik för distributionen. Projektet är möjligt tack vare ett unikt samarbete mellan The Billfish Foundation, Stopp och Fiskejournalen.
– Vi hoppas att Expedition den gamle och havet, med sina referenser till Ernest Hemingway, har potential att gå hem i USA. Där är ju också marlinfiske stort, säger Martin Falklind.
– Den internationella filmversionen heter ”The Old Man and the Sea – The Expedition”. Den är omklippt och vi har lagt till mer avsnitt om Hemingway och hans historia.

Gratis-app ny kanal
Teamet bakom filmen har också skapat en gratis app till iPad. Den fungerar som ett digitalt magasin där man kan läsa om marlinfiske, Hemingway samt om själva äventyret bakom filmen. Man kan också titta på trailern samt se olika bakomklipp. Om man sedan känner sig sugen kan man ladda hem hela filmen mot betalning.
– Tanken är att testa nya vägar i en filmbransch som blir allt svårare att få lönsam. Vad jag vet har ingen testat denna lösning före oss, så hela projektet är väldigt spännande, säger Pasi Helin från postproduktionsföretaget Stopp.
– Dessutom går en summa för varje såld film till The Billfish Foundation, en amerikansk organisation som kämpar för spjutfiskarnas och andra stora predatorfiskars framtid i våra hav, vilket känns bra.

Ladda hem appen ”The Old Man and the Sea – The Expedition” till din iPad från App Store.
Se trailern här nedan.

Annons
AKTUELLT

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!