86 olika arter i Artjakten

Emil Matsson fick en sutare och en mal i samma vatten. Malen räknas inte eftersom den är fridlyst och sattes tillbaks under största försiktighet. Emil och han kompisar visste vad de gjorde!

Med två veckor kvar av Artjakten leder Hugo Lilja med fantastiska 52 arter. Bakom honom är det hård kamp om de andra platserna. Över 1500 fiskar har fångats av unga fiskare.
Det är en hel del häftiga fångster och 13-åriga Emil Mattson från småländska Olofström berättar att han har fått nytt personbästa på sutare under sommaren. 2160 gram vägde denna fina fisk som nappade när Emil metade med pellets som agn. Emil berättar också att han fick en jättemal på kroken som han fick kämpa med i över en halvtimme och som han och hans kompisar varsamt satte tillbaka utan att väga den eftersom de är fridlysta.

I dagsläget har vi fått in 86 olika arter där de tre arterna pigghaj, ål och mal varit fredade och inte räknats.

Det finns många fina priser som väntar på att skickas ut till alla barn och ungdomar som skickar in en fisk till sommarens tävling. Så är ni under 16 år och har en bild på en fisk som ni har fångat under sommaren – tveka inte att skicka in bilden till Artjakten. Formuläret finns på Fiskejournalens hemsida. Priserna är från Abu Garcia och Sportfiskarna. Det koras också några vinnare i specialkategorier, bland annat en vinnare för sommarens mest spektakulära fisk som får ett specialpris.
Stora som små fiskar räknas, i dagsläget har vi fått in 86 olika arter där de tre arterna pigghaj, ål och mal varit fredade och inte räknats. Flest rapporterade fiskar är abborre, hela 180 av deltagarna har fångat just abborre. Två ligger gädda på 114 stycken medan bland de ovanligaste arterna finner vi land andra asp, vitrocka, blåkexa, havskatt och grönling där endast ett exemplar rapporterats in av varje art. Med två veckor kvar leder Hugo Lilja med fantastiska 52 arter. Bakom honom är det hård kamp om de andra platserna. på topp 10 där alla får extra fina priser! 

Hans Lindqwist, domare i Artjakten

 

 

Publicerad: 15 August 2016
Av: Fiskejournalen