4000 kvadratmeter sportfiskemässa

Vackert beläget vid vattnet ligger kungliga Tullgarns Slott där Swedish Game Fair arrangeras den 25-27 maj. Alldeles vid strandkanten ligger det 4000 kvadratmeter stora sportfiskeområdet med bryggor rakt ut i Tullgarnsviken.

Den 25-27 maj arrangeras Swedish Game Fair vid Tullgarns Slott söder om Stockholm. Sportfiskeområdet på hela 4000 kvadratmeter är fyllt med allt inom fiske – båtelektronik, spön, rullar, beten, kajaker, fiskekändisar och en stor flytande brygga med sportfiskebåtar.
Swedish Game Fair 2018 storsatsar på sportfisket och vid sportfiskeområdet har mässan lagt 48 meter bryggor i vattnet. Där finns det möjlighet att testa både båtar och kajaker.
– På bryggorna kommer man hitta riktigt häftiga båtar för både sportfiskaren och jägaren från bland andra Mojoboats, Borgs Motor, Ockelbo och Alumacraft, säger Robin Norlén på Swedish Game Fair

…storsatsar på sportfisket och vid sportfiskeområdet har mässan lagt 48 meter bryggor i vattnet.

Även på land kommer det hända saker hela tiden för den som är fiskeintresserad. För de lite yngre arrangerar Forshagaakademin mete efter regnbåge i dammarna bredvid slottet. För den som vill lära sig olika jiggtekniker så arrangerar de även en jiggskola. Mitt på sportfiskeområdet står en stor kastbassäng för att testa beten. Och beten finns det gott om, bland annat från de stora leverantörerna, men också från betesbyggarna som ställer ut i betesbyggartältet.

Evelina Henriksen och Tobias Fränstam från Team ABU Garcia kommer också att vara på mässan för att prata predatorfiske. Tobias kommer dessutom ha sin båt på plats för att kunna åka ut i Tullgarnsviken med besökare och testa de senaste prylarna och betena från ABU Garcia.
Området som mässan arrangeras på är den vackra slottsparken vid det kungliga Tullgarns Slott, precis vid Tullgarnsviken där mässans bryggor ligger. Förutom sportfiske så finns stora områden för jakt, hund och motor. Det är också i Tullgarnsviken som starten för mässans fisketävling går med det minst sagt generösa prisbordet – 25 000 kronor till vinnaren i kajakklassen och 100 000 kronor till vinnarna i båtklassen.

Fräcka sportfiskebåtar finns på plats vid flytbryggorna. (Foto: Elis Wessmark)

…minst sagt generösa prisbordet – 25 000 kronor till vinnaren i kajakklassen och 100 000 kronor till vinnarna i båtklassen.

– Det kommer bli en spännande tävling med ett helt nytt upplägg. Man får fiska efter gädda, gös och abborre som poängsätts med ett nytt poängsystem. Det går fortfarande att anmäla sig via vår hemsida för de som vill vara med, säger Robin Norlén.
Mässan hoppas passera över 25 000 besökare så säkra din plats redan idag online.

Biljetter och mer information om mässan finns på swedishgamefair.se

AKTUELLT

Rött ljus för Östersjötorsken

I Världsnaturfondens nysläppta fiskguide får all torsk från Östersjön rött ljus. Även konsumtion av lax, gädda och piggvar från Östersjön får tummen ner.

18-kilosgädda på karpmete!

Nog hade Jack Sharlotte siktet inställt på stor och stark fisk när han nyligen riggade upp sina karpspön i det engelska vattnet Pasture Wood Fishery. Men han var knappast förberedd på att rullen nästan skulle tömmas av en brutal rusning. Till slut kom fisken in mot land och Jack trodde knappt sina ögon när karphåven

Klagar till kommunen: ”För lite vatten havet”

Högtryck råder över stora delar av Sverige och många njuter av sommarens tidiga ankomst. Men alla är inte nöjda och Öckerö kommun har fått motta klagomål från flera personer. ”Det finns för lite vatten i havet, säger de .

Misstänkta tjuvfiskare fotades under gäddfiske

När Sportfiskarnas gäddexpert Olof Engstedt hörde talas om att några fiskade gädda i ett fredat område i Kalmarsund tog han kameran med sig och sjösatte båten. Till slut fann han de misstänkta tjuvfiskarna och lyckades fota dem ”in action”. Polis tillkallades och fem utländska medborgare är nu misstänkta för olovligt fiske.

Dubbelmunnad fisk?

Vi avslutar arbetsveckan med en märklig film på en karp som knappast liknar sina släktingar. Vad fisken råkat ut för kan vi bara gissa oss till – men teorier på sociala medier saknas knappast. 

Gäddfisketävling i stadsmiljö

På lördag den 26 maj är det dags för Böjda spön Streetmasters 2018 i Karlstad. Tävlingssugna streetfiskare ger sig då ut på jakt efter Klarälvens storgäddor.

Sensationellt hajfynd vid norska kusten

Vad var det för en märklig haj som Arnt Grødal lyfte ombord från ytvattnet utanför Kristiansund? Forskare kan inte bekräfta arten men tror att det rör sig om en lövfjällhaj. I så fall är det den första observationen i norskt vatten.

Olagligt nätfiske avslöjat i Kalix

Länsstyrelsen i Norrbotten beslagtog i pingsthelgen ett större antal olagliga nät i Kalix skärgård. Näten innehöll flera arter, bland annat havsöring och sik.

Tusentals regnbågar på rymmen: ”En jättekatastrof”

En stor rymning av regnbågar har skett från en odling i jämtländska Ströms Vattudal. Antalet rymda fiskar har inte bekräftats, men sportfiskare har dragit upp tonvis redan. Oron är stor för att harr och den unika Vattudalsöringen ska ta skada. – Det här är en jättekatastrof, säger fiskeprofilen Gunnar Westrin som kommer från området.

Drömsarv för Alexander Holmer

Den duktiga metaren Alexander Holmer slog nyligen till med en fantastisk sarv under ett blött och svårfiskat kvällspass. Den väldiga fisken var 44 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 1520 gram.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!