75 000 till Cancerfonden

Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström var drivkrafter till initiativet – med god hjälp från sponsorer och frivilliga.

Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström var drivkrafter till initiativet – med god hjälp från sponsorer och frivilliga. (Foto: Tobbe Lektell)

Helgen som gick Kallsjöns trollingtävling i Jämtland av stapeln. Tävlingen arrangerades till förmån för Cancerfonden och hela 75 000 kronor samlades in.
När en fiskekompis till Micke Norrman, Håkan Karlström och P-G Holmström fick beskedet att han hade cancer reagerade de direkt. Överskottet från årets trollingtävling i Kallsjön skulle generera pengar till cancerfonden. I söndags, dagen efter tävlingen, hade evenemanget inbringat mer än 75 000 kronor. Samma dag fick kamraterna besked att deras cancersjuke vän svarat bra på behandlingen. En bra helg på många sätt.
Insamlingen fortsätter nu på cancefonden.se och du är självklart välkommen att bidra.
Även SVT uppmärksammade initiativet, klicka här för att se inslaget.
Allt överskott gick till Cancerfonden

Resultat:
Vinnande lag blev Team Karlsson från Hallen med 8060 invägda gram, tätt följda av Team Skrållan (Järpen) och Team Falken (Näcksta Hackås). Största fisk blev en öring på knappt två kilo, bärgad av Åke Falk, Team Falken.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!