Abborre över magiska 3-kilosgränsen

Så här ser en abborre över tre kilo ut. Vi pratar alltså om en abborre över svenska rekordet. Den glada fiskaren heter Steffen Schulz

Journalisten och hängivne sportfiskaren Steffen Schulz lyckades tidigare i år med något storslaget. Under ett fiskepass i holländska Rhendeltat lyckades han passera alla abborrfiskares totala drömgräns då han tog en abborre på massiva 3200 gram.
Nyheten är är inte dagsfärsk men det känns som ett tjänstefel att låta den här fisken glida förbi utan att omnämnas. Så här lyder Steffens egna berättelse om dagen då han han sprängde den åtråvärda 3-kilosgränsen;
Det var en kall men solig januarimorgon då jag och min vän tog oss ut på sjön. Vi fiskade som vi brukar på branter och grund och målet var stor abborre. När vi fiskar abborre – även i de stora djupa sjöarna så fiskar vi aldrig djupare än sex meter. Vi fokuserar på tre- till sexmeterskurvorna och det är där vi oftast hittar monsterabborren.

…när jag kände de typiska huvudskakningarna förstod jag att det var en abborre.

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Under dagen plockade vi några schyssta fiskar på upp till 45 centimeter. På eftermiddagen bytte vi plats en gång till för att testa ett område som tidigare var svårfiskat på grund av den hårda vinden. Vi beslöt oss för att testa ytterkanten närmast djupet. På ett långt kast, långt bort från båten fick jag ett hårt hugg på mjukbetet. Att jigga just mjukbeten har visat sig vara den absolut bästa metoden för att lura de största fiskarna. Under fajten trodde jag att jag lyckats kroka en helt ok gös men när jag kände de typiska huvudskakningarna förstod jag att det var en abborre. När besten bröt ytfilmen fick jag och min vän Fredrik Fastenau (team Quantum) en chock. Abborren mätte ”bara” 50,5 centimeter men vikten stannade på 3,2 kilo.
En halvtimme senare var det helt mörkt, dessutom hade temperaturen dippat flera grader. Dagen därpå var det svinkallt så vi åkte hem.

Vi på Fiskejournalen gratulerar (i efterskott)  Steffen för en den otroliga fångsten.

Vill du se mer av Steffen Schulz så kan du kolla in hans Youtubekanal eller varför inte följa honom på Instagram.

 

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Snart dags för Skånska jakt- och fiskemässan!

Nästa helg går Sveriges vackrast belägna fiskemässa av stapeln. I slottsparken till Bosjökloster kommer ett 40-tal utställare att visa upp allt ifrån resor, beten, spön och båtar. – I år satsar vi betydligt mer på fiske än tidigare och alla är hjärtligt välkomna, hälsar Julia Bonde som är pressanvarig för mässan.

Vätterns miljö diskuteras i Jönköping

Flygbombning, granatbeskjutning och lågflygande stridsflygplan, ja, det råder ingen tvekan om att Sveriges näst största sjö är påverkad av Försvarsmakten. En del övningar sker i direkt anslutning till fredade områden och många ifrågasätter rimligheten i att Vätterns unika miljö riskeras. En av de mest ivriga motståndarna är Aktion Rädda Vättern, som idag medverkar på H2O

Slutspurt för Artjakten

Med endast två veckor kvar av Artjakten, sommarens stora artfisketävling för barn och ungdomar, så är det 290 anmälda tävlande i tävlingen!

Sanslös gäddsvit från Siljan

Den duktiga gäddfiskaren Mattias Lindberg är van vid att fånga stora fiskar i Siljan, men den senaste tiden har fisket överträffat allt han tidigare upplevt. Den glödheta säsongen nådde sin kulmen i tisdags, då fyra 11-plussare kom upp under samma pass. Störst var en bjässe på över 15,5 kilo!

Danmark: Politisk storm efter granskning av fiskekvoter

Under de senaste dagarna har det blossat upp en dansk fiskeriskandal på högsta politiska nivå, efter att Riksrevisionen riktat skarp kritik mot hur Miljø- och fødevareministeriet hanterat tilldelningen av fångstkvoter. Det visar sig att den senaste fiskerireformen motarbetas, att kvoter missbrukas och att ett fåtal fiskare drar upp merparten av fisken.

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!