Abborre över magiska 3-kilosgränsen

Så här ser en abborre över tre kilo ut. Vi pratar alltså om en abborre över svenska rekordet. Den glada fiskaren heter Steffen Schulz

Journalisten och hängivne sportfiskaren Steffen Schulz lyckades tidigare i år med något storslaget. Under ett fiskepass i holländska Rhendeltat lyckades han passera alla abborrfiskares totala drömgräns då han tog en abborre på massiva 3200 gram.
Nyheten är är inte dagsfärsk men det känns som ett tjänstefel att låta den här fisken glida förbi utan att omnämnas. Så här lyder Steffens egna berättelse om dagen då han han sprängde den åtråvärda 3-kilosgränsen;
Det var en kall men solig januarimorgon då jag och min vän tog oss ut på sjön. Vi fiskade som vi brukar på branter och grund och målet var stor abborre. När vi fiskar abborre – även i de stora djupa sjöarna så fiskar vi aldrig djupare än sex meter. Vi fokuserar på tre- till sexmeterskurvorna och det är där vi oftast hittar monsterabborren.

…när jag kände de typiska huvudskakningarna förstod jag att det var en abborre.

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Under dagen plockade vi några schyssta fiskar på upp till 45 centimeter. På eftermiddagen bytte vi plats en gång till för att testa ett område som tidigare var svårfiskat på grund av den hårda vinden. Vi beslöt oss för att testa ytterkanten närmast djupet. På ett långt kast, långt bort från båten fick jag ett hårt hugg på mjukbetet. Att jigga just mjukbeten har visat sig vara den absolut bästa metoden för att lura de största fiskarna. Under fajten trodde jag att jag lyckats kroka en helt ok gös men när jag kände de typiska huvudskakningarna förstod jag att det var en abborre. När besten bröt ytfilmen fick jag och min vän Fredrik Fastenau (team Quantum) en chock. Abborren mätte ”bara” 50,5 centimeter men vikten stannade på 3,2 kilo.
En halvtimme senare var det helt mörkt, dessutom hade temperaturen dippat flera grader. Dagen därpå var det svinkallt så vi åkte hem.

Vi på Fiskejournalen gratulerar (i efterskott)  Steffen för en den otroliga fångsten.

Vill du se mer av Steffen Schulz så kan du kolla in hans Youtubekanal eller varför inte följa honom på Instagram.

 

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Monterbåge anmäld som europarekord

I lördags flugfångades en enorm regnbåge under en tävling i Danmark. Fisken vägde hela 16,25 kilo och är nu anmäld som danskt och europeiskt rekord.

Här firar de misstänkta tjuvfiskarna – i morgon väntar åtal

I somras plundrades sydsvenska sjöar på mer än tusen kilo gös, lika mycket kräftor och över hundra kilo gädda. Den olovliga fångsten såldes sedan på fiskmarknader i Stockholm och Göteborg för över 400 000 kronor. Tjuvfiskeligans mobilbilder vittnar om ett metodiskt tjuvfiske och festlig stämning. I morgon lär minerna bli mer ansträngda. Då inleds nämligen den

Musslor släpper ut mängder av metan

Kor beskylls ofta för att släppa ut stora mängder av växthusgasen metan. Nu har forskare från Stockholms universitet upptäckt att även Östersjöns musslor är en betydande producent.

Snart dags för Street Meet i Göteborg

Gillar du streetfiske och vill gärna träffa likasinnade? Lördag den 21 oktober arrangerar EL-GE Sportfiske och West Coast Predator Society en kul aktivitet i Göteborg med fokus på stadens abborrar.

Norsk rekordvar tagen på kikmete

Den norska storfiskaren Asgeir Alvestad har slagit till igen. Den här gången med en slätvar som överträffar det norska rekordet i både längd och vikt. Fisken togs under nattligt kikmete och behövde trugas länge innan hugget kom.

Nya sportfiskerekord från västkusten

Daniel Lindbloms väldiga blålånga från i somras har nyligen godkänts som nytt svenskt rekord. Det har även Anders Nilssons större kungsfisk – som höjer artrekordet till 1568 gram. 

Kraftverken vid Yxern ska ses över

Vattendragen nedströms den hårt reglerade sjön Yxern ska förses med ålyngelledare. Dessutom ska alla dammar och kraftverk i Botorpsströmmen avrinningsområde ses över. De beslutade nyligen Länsstyrelsen i Kalmar. Därmed ser det plötsligt lite ljusare ut för länets största sjö.

Lyckat flugspöfiske!

Ett par ouppmärksamma sekunder – och en glupsk fisk – kan snabbt ställa till med stor dramatik. Det fick Kenta Ling nyligen erfara när han flugfiskade öring och regnbåge i en mindre sjö utanför Stockholm. Plötsligt får han ett oväntat hugg på ett spö som ligger på klipporna. Spöt dras ner i vattnet och försvinner

Envishet gav megamört

Den duktiga metaren Alexander Holmer förlade nyligen en fyradagars expedition till Rögle dammar. Fisket var bitvis segt med färre och mindre fiskar än han önskat. Men skam den som ger sig – och på expeditionens sista kvällspass small det på en både pigg och tung fisk. När det visade sig vara en mört var lyckan

Småländsk strategi ska ge ökat fiske

Är du sugen på att fiska i Vättern eller i andra närliggande vatten? Det är du i så fall inte ensam om. Fiskeintresset i Jönköpings län är stort och nu har länsstyrelsen presenterat en plan för hur det ska bli ännu större. Digitala fiskekort och ökad tillgänglighet ska få turister och lokalbor att fiska mer.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!