Abborrfiske gav bonusöring

Kristoffer med sitt livs skönaste bonusfisk. Foto: Team 10+

Gäddfisketeamet i Team 10+ ville ha lite omväxling gav sig ut på en större sjö för att jigga abborre. Det visade sig bli en lyckad satsning. Upp kom nämligen en brunöring på nästan sju kilo!

Daniel Bodin, som själv fick äran att borda fisken med ett tailgrepp, berättar om den fantastiska fångsten.
– Det var min kompis Kristoffer Hård som drog iväg en Westin gummy Svea och började samtidigt snacka med oss andra. Plötsligt ser han hur en stor fisk närmar sig betet precis in vid båten. ”Vilken jäkla id” utbrister han först, men ser sen att det är en riktigt stor öring. Fisken går mot betet men missar första hugget. Istället för ett nytt kast drar han jiggen runt båten och öringen följer efter. Pang!

”Pang! Hugget sitter stenhårt och fisken ger sig av”

Hugget sitter stenhårt och fisken ger sig av. Kampen blir intensiv och ganska snabbt kan jag lyfta upp den i stjärten, berättar han.

Glädjen i båten blev inte mindre när fisken hade vägts och mätts. Vågen tyngdes ner till 6,84 kilo och längden var 84 centimeter.

Efter några snabba bilder fick fisken simma vidare.

Stort grattis till en mäktig öring!

Läs mer om fångsten här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Fusk med svensksåld tonfisk

Stockholms miljöförvaltning har avslöjat att butiker sålt tonfisk som behandlats för att se rödare och färskare ut. Att äta för gammal tonfisk kan ge histaminförgiftning – något som kan vara mycket allvarligt.

Rafflande slutspurt i SM i gädda

Många av Sveriges duktigaste gäddfiskare har under året kämpat om en exklusiv finalplats i SM i gädda – Catch with Care Sportfish Masters. I helgen avgörs tävlingen under festliga former i Nyköping. I morgon ska de tio högst placerade teamen från de första två finaldagarna göra upp om den åtråvärda titeln. För alla som inte kan följa

ICE HELIX – Humminbirds satsning på isfiske

Teknikföretaget Humminbird har nyligen släppt två ekolod lagom till vinterns stundande ispass. ICE HELIX-serien är fulladdad med nyutvecklad teknik som säkert kan falla många isfiskare i smaken.

Fiskade tillsammans med 3-åring – fick monstergädda

Att fånga en av årets största gäddor är en dröm för många. Och att få uppleva det tillsammans med sin treårige son – som dessutom håvar fisken – gör ju inte saken sämre. Här kommer Christoffer Svenssons egen berättelse om gårdagens oförglömliga drömfiske på Vänern!

Deppiga fiskar kan ge nya läkemedel

Depression drabbar många djurgrupper – och fiskar är inget undantag. Amerikanska forskare är nu i full gång med att studera deprimerade zebrafiskar i hopp om att kunna utveckla antidepressiva läkemedel.

Fiskejournalen – en tidning i medvind!

Nyligen publicerades en sammanställning av hur det går för landets tidskrifter. Många har tappat läsare sedan fjolårets mätning, men det finns undantag. Två lysande exempel är Fiskejournalen och Allt om Flugfiske, som i år har 18 respektive 15 procent fler läsare. Snacka om medvind!

Politiker festar på utrotningshotad art

Den 28 oktober vankas det stort ålagille hos Mjällbymoderaterna. På inbjudan står det att den som inte ”tål eller gillar” ål kan erbjudas ett köttalternativ. Med tanke på att ålen klassas som akut utrotningshotad kanske det även finns andra orsaker till att någon vill avstå.

Sportfiskarna, SLU och WWF summerar höstens fiske efter tonfisk

Årets septembermånad går till den svenska fiskehistorien. Under nio actionfyllda dagar förenades forskare, sportfiskare och märkningsexperter i en gemensam insats i vetenskapens tjänst. Syftet var att öka förståelsen för den blåfenade tonfisken, som gjort en efterlängtad återkomst till den svenska kusten. Resultatet blev fjorton märkta tonfiskar på svenskt vatten. Nu ger tre av projektets huvudaktörer

Livet leker för Ätranlaxen!

Den omfattande fiskevården i Ätran bär frukt. I måndags lyftes lax nummer 1000 över dammen i Nydala. Det är det bästa resultatet sedan 1988!
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!