Abborrfiske gav bonusöring

Kristoffer med sitt livs skönaste bonusfisk. Foto: Team 10+

Gäddfisketeamet i Team 10+ ville ha lite omväxling gav sig ut på en större sjö för att jigga abborre. Det visade sig bli en lyckad satsning. Upp kom nämligen en brunöring på nästan sju kilo!

Daniel Bodin, som själv fick äran att borda fisken med ett tailgrepp, berättar om den fantastiska fångsten.
– Det var min kompis Kristoffer Hård som drog iväg en Westin gummy Svea och började samtidigt snacka med oss andra. Plötsligt ser han hur en stor fisk närmar sig betet precis in vid båten. ”Vilken jäkla id” utbrister han först, men ser sen att det är en riktigt stor öring. Fisken går mot betet men missar första hugget. Istället för ett nytt kast drar han jiggen runt båten och öringen följer efter. Pang!

”Pang! Hugget sitter stenhårt och fisken ger sig av”

Hugget sitter stenhårt och fisken ger sig av. Kampen blir intensiv och ganska snabbt kan jag lyfta upp den i stjärten, berättar han.

Glädjen i båten blev inte mindre när fisken hade vägts och mätts. Vågen tyngdes ner till 6,84 kilo och längden var 84 centimeter.

Efter några snabba bilder fick fisken simma vidare.

Stort grattis till en mäktig öring!

Läs mer om fångsten här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

18-plussare på fluga

Det sydengelska vattnet Chew Valley har än en gång levererat en gädda av sublima dimensioner. Den här gången var det flugfiskaren Enrico Pini som fick en väldig vårfisk på hela 18,14 kilo!

Besöksrekord för Sporfiskemässan

Intresset för Sportfiskemässan i StockhoIm var stort. På tre dagar hade hela 15 513 besökare tagit del av det rika utbudet. Därmed slogs fjolårets rekord med god marginal.

Daniel fick megalånga

Året har inletts med ett osannolikt långafiske för den unge Daniel Andersen. Höjdpunkten kom i går då han lyckades bända upp ett riktigt monster på 36,2 kilo!

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!