Åka på fiskeresa eller sälja en fiskeresa?

SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.

SwedenFishing jobbar för att Sverige ska synas som sportfiskedestination.

Sajten SwedenFishing.com håller på att bli den viktigaste knutpunkten för alla de som vill ha en fiskeupplevelse och alla de som tillhandahåller fiskekort, fiskeresor och guidningar.
Hur får den som vill fiska tag på den som har ett bra fiske att erbjuda? Idag är det enklare än någonsin tack vare nätet och SwedenFishing.
SwedenFishing består av nästan 200 svenska entreprenörer som säljer fiskeupplevelser, fiskekort och guidningar. Som sportfiskare går du in på deras sida och söker på till exempel ”gädda” och ”södra Sverige”. Vips, så har du mängder av alternativ som du kan boka direkt eller få kontakt med.
– Denna sajt matchar fiskesugna och fiskedestinationer både inom Sverige och ut mot den europeiska marknaden, säger Henrik Thomke, koordinator på Sweden Fishing.

Sverige ligger efter
Sverige har generellt varit dåligt på att marknadsföra sig som sportfiskedestination och ligger hästlängder bakom till exempel Norge, konstaterar man från SwedenFishings sida. Med ett växande medlemsantal i SwedenFishing och en växande mängd användare av sajten, hoppas nu denna ekonomiska förening kunna sätta snurr på fisketurismen i landet.
– Just nu förbereder och planerar vi mässdeltagande i bland annat Holland och Tyskland för att visa upp Sveriges goda möjligheter för hållbar fisketurism, säger Henrik Thomke.
– Med en sajt där man både kan läsa om fiskeupplevelsen, se bilder och boka, blir det hela mycket enklare.
Kolla in SwedenFishing.com
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!