Anmäl dig till Gunki Street Fishing Tournament!

Mikael Tono med en fin kanalabborre.

Lördagen den tionde oktober är det dags för 2015 års upplaga av Gunki Street fishing tournament. Tävlingen arrangeras av Upplev och Gunki och platsen är Stångån i Linköping.

Street fishingtrenden har ett starkt grepp om stora delar av Europa och har på senare tid även snabbt etablerat sig här i Norden. Begreppet street fishing är en avskalad form av sportfiske i stadsmiljöer där fisket oftast bedrivs till fots, utan båt och massor av elektronik. Man använder sig vanligtvis av ganska lätta prylar med inspiration från USA och Frankrike (där kulturen en gång startade). Fisketekniker som jiggfiske, dropshot och jerkbait är exempel på vanliga street fishingmetoder. Det räcker med ett spö/rulle och några beten i fickan – mer komplicerat än så är det inte.

Nu har du chansen att tävla om ära och fina priser – mejla din anmälan till jonas@upplevnu.org

Tävlingen Gunki Street Fishing Tournament är sanktionerad av Sportfiskarna vilket innebär att alla deltagare täcks av en olycksfallsförsäkring. Dessutom går en del av anmälningsavgiften oavkortat till fiskevård. Kostnaden för vuxna ligger på 150 kronor medan barn upp till 16 år endast betalar 60 kronor. Gunkis färgglada sortiment ligger på prisbordet och efter tävlingen bjuds det på ”after fish” i Upplevs butik. Du anmäler dig enkelt genom att skicka ett mejl till jonas@upplevnu.org men glöm inte att sista dagen för anmälan är den 7:e oktober. Läs mer om street fishing och tävlingens regelverk HÄR.

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!