Bamsegädda i Artjakten

Jonas Wikmans fina 10-plussare mätte hela 120 centimeter. Artjaktens största gädda hittills.

Tävlingen Artjakten har nu pågått i en vecka och totalt har 139 fiskar på 36 olika arter godkänts.
Många häftiga fiskar har rapporterats, titta gärna lite extra på Vilma Örnskovs braxen, Kelvin Hyléns havsabborre eller Felix Einarssons ruda. Men fisken som sticker ut mest denna första vecka är Jonas Wikmans gädda på hela 120cm! Jonas skriver så här om fångsten:
–Det var en vindstilla dag på älven när jag helt plötsligt insåg att det var napp på mitt spö. Jag gjorde ett hårt mothugg men ändå stod det styva trolling spöet som en båge. Det kändes att det var en stor gädda den liksom bara drog, inga onödiga rusningar. Det visade sig sen att den vägde hela 10,90 kilo och var 120 cm. Det vär min näst största gädda någonsin.

Det visade sig sen att den vägde hela 10,90 kilo och var 120 cm. Det är min näst största gädda någonsin.

Av de 46 inrapporterade fiskarna har förra årets fyra, Vilma Örnskov än så länge flest arter med sina 15 stycken! Fina priser från Abu Garcia väntar alla barn upp till 16 år som rapporterar in fisk till Artjakten.

Hans Lindqwist

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Monterbåge anmäld som europarekord

I lördags flugfångades en enorm regnbåge under en tävling i Danmark. Fisken vägde hela 16,25 kilo och är nu anmäld som danskt och europeiskt rekord.

Här firar de misstänkta tjuvfiskarna – i morgon väntar åtal

I somras plundrades sydsvenska sjöar på mer än tusen kilo gös, lika mycket kräftor och över hundra kilo gädda. Den olovliga fångsten såldes sedan på fiskmarknader i Stockholm och Göteborg för över 400 000 kronor. Tjuvfiskeligans mobilbilder vittnar om ett metodiskt tjuvfiske och festlig stämning. I morgon lär minerna bli mer ansträngda. Då inleds nämligen den

Musslor släpper ut mängder av metan

Kor beskylls ofta för att släppa ut stora mängder av växthusgasen metan. Nu har forskare från Stockholms universitet upptäckt att även Östersjöns musslor är en betydande producent.

Snart dags för Street Meet i Göteborg

Gillar du streetfiske och vill gärna träffa likasinnade? Lördag den 21 oktober arrangerar EL-GE Sportfiske och West Coast Predator Society en kul aktivitet i Göteborg med fokus på stadens abborrar.

Norsk rekordvar tagen på kikmete

Den norska storfiskaren Asgeir Alvestad har slagit till igen. Den här gången med en slätvar som överträffar det norska rekordet i både längd och vikt. Fisken togs under nattligt kikmete och behövde trugas länge innan hugget kom.

Nya sportfiskerekord från västkusten

Daniel Lindbloms väldiga blålånga från i somras har nyligen godkänts som nytt svenskt rekord. Det har även Anders Nilssons större kungsfisk – som höjer artrekordet till 1568 gram. 

Kraftverken vid Yxern ska ses över

Vattendragen nedströms den hårt reglerade sjön Yxern ska förses med ålyngelledare. Dessutom ska alla dammar och kraftverk i Botorpsströmmen avrinningsområde ses över. De beslutade nyligen Länsstyrelsen i Kalmar. Därmed ser det plötsligt lite ljusare ut för länets största sjö.

Lyckat flugspöfiske!

Ett par ouppmärksamma sekunder – och en glupsk fisk – kan snabbt ställa till med stor dramatik. Det fick Kenta Ling nyligen erfara när han flugfiskade öring och regnbåge i en mindre sjö utanför Stockholm. Plötsligt får han ett oväntat hugg på ett spö som ligger på klipporna. Spöt dras ner i vattnet och försvinner

Envishet gav megamört

Den duktiga metaren Alexander Holmer förlade nyligen en fyradagars expedition till Rögle dammar. Fisket var bitvis segt med färre och mindre fiskar än han önskat. Men skam den som ger sig – och på expeditionens sista kvällspass small det på en både pigg och tung fisk. När det visade sig vara en mört var lyckan

Småländsk strategi ska ge ökat fiske

Är du sugen på att fiska i Vättern eller i andra närliggande vatten? Det är du i så fall inte ensam om. Fiskeintresset i Jönköpings län är stort och nu har länsstyrelsen presenterat en plan för hur det ska bli ännu större. Digitala fiskekort och ökad tillgänglighet ska få turister och lokalbor att fiska mer.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!