Bamsegädda i Artjakten

Jonas Wikmans fina 10-plussare mätte hela 120 centimeter. Artjaktens största gädda hittills.

Tävlingen Artjakten har nu pågått i en vecka och totalt har 139 fiskar på 36 olika arter godkänts.
Många häftiga fiskar har rapporterats, titta gärna lite extra på Vilma Örnskovs braxen, Kelvin Hyléns havsabborre eller Felix Einarssons ruda. Men fisken som sticker ut mest denna första vecka är Jonas Wikmans gädda på hela 120cm! Jonas skriver så här om fångsten:
–Det var en vindstilla dag på älven när jag helt plötsligt insåg att det var napp på mitt spö. Jag gjorde ett hårt mothugg men ändå stod det styva trolling spöet som en båge. Det kändes att det var en stor gädda den liksom bara drog, inga onödiga rusningar. Det visade sig sen att den vägde hela 10,90 kilo och var 120 cm. Det vär min näst största gädda någonsin.

Det visade sig sen att den vägde hela 10,90 kilo och var 120 cm. Det är min näst största gädda någonsin.

Av de 46 inrapporterade fiskarna har förra årets fyra, Vilma Örnskov än så länge flest arter med sina 15 stycken! Fina priser från Abu Garcia väntar alla barn upp till 16 år som rapporterar in fisk till Artjakten.

Hans Lindqwist

Annons
AKTUELLT

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!