”Bästa fiskedagen i mitt liv”

Gösfiske på isen

– Känslan när man först fick se det stora huvudet i hålet går inte att beskriva, säger Mikael Nyberg om sin Recordfisk-gös på drygt åtta kilo.

Ketchupeffekt, proppen ur och lön för mödan. Det finns många epitet som stämmer in på Mikael Nybergs fisketur i slutet av mars. Efter att ha kämpat på sjön Flårens is under många vinterdagar, slog han till slut personligt rekord för gös – fyra gånger på en och samma dag.
Gösarna i småländska sjön Flåren hade gäckat Mikael Nyberg från Värnamo under hela vintern. När han klev ut på isen i slutet av mars kunde han inte drömma om vilken utdelning han skulle få.
Han och kompisen Peter ismetade och använde mört som bete. De behövde inte vänta länge innan första hugget, en gös på 2,6 kilo – och nytt personligt rekord. Därefter följde en på 3,5 kilo och sedan ytterligare en på 3,9 kilo.
– Då var jag nöjd och glad, nytt personligt gösrekord tre gånger! säger fångstmannen.
För att kröna det som Mikael beskriver som ”bästa fiskedagen i mitt liv”, hugger ytterligare en gös. Denna gång stannade vågen på 8,36 kilo.
– Pulsen var nog uppe på 200 och jublet hördes säkert ända in till strandkanten.
Självklart anmäler han den största gösen till Recordfisken – och blir belönad med ett gratis diplom (pdf) och ett bete från Abu.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Isfiskare drunknad

En 47-årig man drunknade i lördags under ett isfiske i sjön Norrviken, norr om Stockholm.

Enorm havsöring på abborrjigg

När Jesper Ekberg landfiskade i Kalmarsund var abborrarna som bortblåsta. Men den lätta utrustningen fick ändå bekänna färg då ett våldsamt hugg följdes av vilda rusningar. Hade ännu en gädda attackerat den lilla jiggen? Nej, men en urstark havsöring på 6,65 kilo!

Sveriges kustlinje kartlagd

Bilden av Sveriges 4800 mil långa kustlinje är nu mer tillförlitlig än någonsin. Lantmäteriet och Sjöfartsverket är nämligen klara med den kartläggning som inleddes 2005.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!