”Betet för dagen” gav megagädda

Anders och hans mäktiga gädda poserar snabbt i lingonriset. Foto: Anders Bäcksten

Anders Bäcksten från Team Snus fick nyligen uppleva ett fantastiskt sommarfiske efter gädda. Och allra bäst gick det när han tvingades byta bete på grund av en ömmande armbåge. Läs här hans egen berättelse om en riktig drömgädda på nästan 15 kilo!

”I fredags morse tog jag bilen från Stockholm och mötte upp min barndomsvän Anders ”Wolfcreek” Ulvforsen. Vid 13-tiden stod vi i båten och dängde Wolfcreek Monster Shad, som har varit riktigt het nu på sommaren. Efter en kvart orkade inte min armbåge längre på grund av en inflammation, så jag bytte bete till en Wolfcreek Wolf Tail XL i färgen Motoroil Lake. Efter två kast satt första fisken – en stadig fröken på 9,1 kilo. Landningen lyckades och efter en snabb vägning återsatte vi fisken utan problem. Båda log och konstaterade att det här blir nog en bra dag. Efter ytterligare fem minuter drog jag en fin fisk på runt fem kilo. Då sa jag till Anders att jag nog hade hittat betet för dagen. Ett nytt kast och ett vevstopp senare så ”BOOOM” – small det på något riktigt tungt! ”Den här kan vara stor så ta tag i håven” säger jag till Anders.

Fisken rusar mot botten och när jag till slut ser den kommer det oundvikliga knädarret och hjärtat rusar upp i maxpuls

Fisken rusar mot botten och när jag till slut ser den kommer det oundvikliga knädarret och hjärtat rusar upp i maxpuls. Anders håvar gäddan efter lite dramatik eftersom den inte vill ner i håven utan lägger sig tvärsöver och spjärnar emot. När gäddan ligger i håven konstaterar vi att den är brutalt stor! Vi puttrar in till land där den vägs och mäts. Fisken är 122 centimeter lång, har en omkrets på 58 centimeter och väger 14,92 kilo.

Glädjeruset är nästan utmattande och vi lägger oss i lingonriset och pustar ut

Glädjeruset är nästan utmattande och vi lägger oss i lingonriset och pustar ut efter en återsättning som också den gick bra, förutom att jag trillade halvt i vattnet men det var det värt.”

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk sommargädda!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Sötsug kan hjälpa torsken

Nästa gång du blir sugen på godis kan du faktiskt hjälpa den utsatta torsken. Lakritsföretaget Kolsvart har nämligen fyllt påsar med hallon- och vinbärstorskar som stödjer Sportfiskarnas arbete för starkare bestånd.

Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm

Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!