”Betet för dagen” gav megagädda

Anders och hans mäktiga gädda poserar snabbt i lingonriset. Foto: Anders Bäcksten

Anders Bäcksten från Team Snus fick nyligen uppleva ett fantastiskt sommarfiske efter gädda. Och allra bäst gick det när han tvingades byta bete på grund av en ömmande armbåge. Läs här hans egen berättelse om en riktig drömgädda på nästan 15 kilo!

”I fredags morse tog jag bilen från Stockholm och mötte upp min barndomsvän Anders ”Wolfcreek” Ulvforsen. Vid 13-tiden stod vi i båten och dängde Wolfcreek Monster Shad, som har varit riktigt het nu på sommaren. Efter en kvart orkade inte min armbåge längre på grund av en inflammation, så jag bytte bete till en Wolfcreek Wolf Tail XL i färgen Motoroil Lake. Efter två kast satt första fisken – en stadig fröken på 9,1 kilo. Landningen lyckades och efter en snabb vägning återsatte vi fisken utan problem. Båda log och konstaterade att det här blir nog en bra dag. Efter ytterligare fem minuter drog jag en fin fisk på runt fem kilo. Då sa jag till Anders att jag nog hade hittat betet för dagen. Ett nytt kast och ett vevstopp senare så ”BOOOM” – small det på något riktigt tungt! ”Den här kan vara stor så ta tag i håven” säger jag till Anders.

Fisken rusar mot botten och när jag till slut ser den kommer det oundvikliga knädarret och hjärtat rusar upp i maxpuls

Fisken rusar mot botten och när jag till slut ser den kommer det oundvikliga knädarret och hjärtat rusar upp i maxpuls. Anders håvar gäddan efter lite dramatik eftersom den inte vill ner i håven utan lägger sig tvärsöver och spjärnar emot. När gäddan ligger i håven konstaterar vi att den är brutalt stor! Vi puttrar in till land där den vägs och mäts. Fisken är 122 centimeter lång, har en omkrets på 58 centimeter och väger 14,92 kilo.

Glädjeruset är nästan utmattande och vi lägger oss i lingonriset och pustar ut

Glädjeruset är nästan utmattande och vi lägger oss i lingonriset och pustar ut efter en återsättning som också den gick bra, förutom att jag trillade halvt i vattnet men det var det värt.”

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk sommargädda!

Hans Hällman

 

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.

Regnbågar på rymmen fiskas i Storsjön

Tusentals regnbågar tros ha rymt från en odling i södra Storsjön. Arten hör inte hemma i systemet och kan påverka öringen negativt. Därför välkomnar nu Länsstyrelsen i Jämtland att de snarast fiskas upp.

Sportfiskarna söker nya medarbetare

Har du lust att bli ungdomsansvarig i Malmö eller projektledare för Sportfiskarnas satsning med att få fler barn och ungdomar att börja fiska? I så fall finns det nu två spännande tjänster att söka.

Temadag om vattenvård och flugfiske

Hur skapas förutsättningar för välmående vattendrag och starka öringbestånd? Det och mycket annat kommer att diskuteras den 10 september då Tranås Energi bjuder in till en fullspäckad temadag. Deltagarna får bland annat besöka Visskvarns kraftstation och lyssna på föredrag av fiskeprofilen Johan Klingberg och Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!