”Betet för dagen” gav megagädda

Anders och hans mäktiga gädda poserar snabbt i lingonriset. Foto: Anders Bäcksten

Anders Bäcksten från Team Snus fick nyligen uppleva ett fantastiskt sommarfiske efter gädda. Och allra bäst gick det när han tvingades byta bete på grund av en ömmande armbåge. Läs här hans egen berättelse om en riktig drömgädda på nästan 15 kilo!

”I fredags morse tog jag bilen från Stockholm och mötte upp min barndomsvän Anders ”Wolfcreek” Ulvforsen. Vid 13-tiden stod vi i båten och dängde Wolfcreek Monster Shad, som har varit riktigt het nu på sommaren. Efter en kvart orkade inte min armbåge längre på grund av en inflammation, så jag bytte bete till en Wolfcreek Wolf Tail XL i färgen Motoroil Lake. Efter två kast satt första fisken – en stadig fröken på 9,1 kilo. Landningen lyckades och efter en snabb vägning återsatte vi fisken utan problem. Båda log och konstaterade att det här blir nog en bra dag. Efter ytterligare fem minuter drog jag en fin fisk på runt fem kilo. Då sa jag till Anders att jag nog hade hittat betet för dagen. Ett nytt kast och ett vevstopp senare så ”BOOOM” – small det på något riktigt tungt! ”Den här kan vara stor så ta tag i håven” säger jag till Anders.

Fisken rusar mot botten och när jag till slut ser den kommer det oundvikliga knädarret och hjärtat rusar upp i maxpuls

Fisken rusar mot botten och när jag till slut ser den kommer det oundvikliga knädarret och hjärtat rusar upp i maxpuls. Anders håvar gäddan efter lite dramatik eftersom den inte vill ner i håven utan lägger sig tvärsöver och spjärnar emot. När gäddan ligger i håven konstaterar vi att den är brutalt stor! Vi puttrar in till land där den vägs och mäts. Fisken är 122 centimeter lång, har en omkrets på 58 centimeter och väger 14,92 kilo.

Glädjeruset är nästan utmattande och vi lägger oss i lingonriset och pustar ut

Glädjeruset är nästan utmattande och vi lägger oss i lingonriset och pustar ut efter en återsättning som också den gick bra, förutom att jag trillade halvt i vattnet men det var det värt.”

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk sommargädda!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Isfiskare drunknad

En 47-årig man drunknade i lördags under ett isfiske i sjön Norrviken, norr om Stockholm.

Enorm havsöring på abborrjigg

När Jesper Ekberg landfiskade i Kalmarsund var abborrarna som bortblåsta. Men den lätta utrustningen fick ändå bekänna färg då ett våldsamt hugg följdes av vilda rusningar. Hade ännu en gädda attackerat den lilla jiggen? Nej, men en urstark havsöring på 6,65 kilo!

Sveriges kustlinje kartlagd

Bilden av Sveriges 4800 mil långa kustlinje är nu mer tillförlitlig än någonsin. Lantmäteriet och Sjöfartsverket är nämligen klara med den kartläggning som inleddes 2005.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!