”Betet för dagen” gav megagädda

Anders och hans mäktiga gädda poserar snabbt i lingonriset. Foto: Anders Bäcksten

Anders Bäcksten från Team Snus fick nyligen uppleva ett fantastiskt sommarfiske efter gädda. Och allra bäst gick det när han tvingades byta bete på grund av en ömmande armbåge. Läs här hans egen berättelse om en riktig drömgädda på nästan 15 kilo!

”I fredags morse tog jag bilen från Stockholm och mötte upp min barndomsvän Anders ”Wolfcreek” Ulvforsen. Vid 13-tiden stod vi i båten och dängde Wolfcreek Monster Shad, som har varit riktigt het nu på sommaren. Efter en kvart orkade inte min armbåge längre på grund av en inflammation, så jag bytte bete till en Wolfcreek Wolf Tail XL i färgen Motoroil Lake. Efter två kast satt första fisken – en stadig fröken på 9,1 kilo. Landningen lyckades och efter en snabb vägning återsatte vi fisken utan problem. Båda log och konstaterade att det här blir nog en bra dag. Efter ytterligare fem minuter drog jag en fin fisk på runt fem kilo. Då sa jag till Anders att jag nog hade hittat betet för dagen. Ett nytt kast och ett vevstopp senare så ”BOOOM” – small det på något riktigt tungt! ”Den här kan vara stor så ta tag i håven” säger jag till Anders.

Fisken rusar mot botten och när jag till slut ser den kommer det oundvikliga knädarret och hjärtat rusar upp i maxpuls

Fisken rusar mot botten och när jag till slut ser den kommer det oundvikliga knädarret och hjärtat rusar upp i maxpuls. Anders håvar gäddan efter lite dramatik eftersom den inte vill ner i håven utan lägger sig tvärsöver och spjärnar emot. När gäddan ligger i håven konstaterar vi att den är brutalt stor! Vi puttrar in till land där den vägs och mäts. Fisken är 122 centimeter lång, har en omkrets på 58 centimeter och väger 14,92 kilo.

Glädjeruset är nästan utmattande och vi lägger oss i lingonriset och pustar ut

Glädjeruset är nästan utmattande och vi lägger oss i lingonriset och pustar ut efter en återsättning som också den gick bra, förutom att jag trillade halvt i vattnet men det var det värt.”

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk sommargädda!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Sportfiskare rapporterar om fiskars hälsa

Har du sett sjuk, skadad eller död fisk under årets fiskepass? I så fall vill Statens veterinärmedicinska anstalt att du rapporterar dina iakttagelser. Sportfiskare kan på så sätt bidra med värdefull information när fiskarnas hälsa nu kartläggs.

Mängder av spökredskap uppfiskade i Norge

Nyligen avslutades en lyckad expedition, som syftade till att befria det norska kustvattnet från förlorade fiskeredskap. Insatsen resulterade bland annat i att 850 nät och 150 krabbtinor kunde plockas upp.

SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Fusk med svensksåld tonfisk

Stockholms miljöförvaltning har avslöjat att butiker sålt tonfisk som behandlats för att se rödare och färskare ut. Att äta för gammal tonfisk kan ge histaminförgiftning – något som kan vara mycket allvarligt.

Rafflande slutspurt i SM i gädda

Många av Sveriges duktigaste gäddfiskare har under året kämpat om en exklusiv finalplats i SM i gädda – Catch with Care Sportfish Masters. I helgen avgörs tävlingen under festliga former i Nyköping. I morgon ska de tio högst placerade teamen från de första två finaldagarna göra upp om den åtråvärda titeln. För alla som inte kan följa

ICE HELIX – Humminbirds satsning på isfiske

Teknikföretaget Humminbird har nyligen släppt två ekolod lagom till vinterns stundande ispass. ICE HELIX-serien är fulladdad med nyutvecklad teknik som säkert kan falla många isfiskare i smaken.

Fiskade tillsammans med 3-åring – fick monstergädda

Att fånga en av årets största gäddor är en dröm för många. Och att få uppleva det tillsammans med sin treårige son – som dessutom håvar fisken – gör ju inte saken sämre. Här kommer Christoffer Svenssons egen berättelse om gårdagens oförglömliga drömfiske på Vänern!

Deppiga fiskar kan ge nya läkemedel

Depression drabbar många djurgrupper – och fiskar är inget undantag. Amerikanska forskare är nu i full gång med att studera deprimerade zebrafiskar i hopp om att kunna utveckla antidepressiva läkemedel.

Fiskejournalen – en tidning i medvind!

Nyligen publicerades en sammanställning av hur det går för landets tidskrifter. Många har tappat läsare sedan fjolårets mätning, men det finns undantag. Två lysande exempel är Fiskejournalen och Allt om Flugfiske, som i år har 18 respektive 15 procent fler läsare. Snacka om medvind!
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!