BILDSPEL: Malmös abborrar levererar!

Abborrefisket i Malmö Kanal är just nu hur bra som helst - kolla in bildspelet här nedan.

Fisket i Malmö kanal erbjuder nu ett abborrfiske i absolut världsklass. När vattenståndet är högt och vattnet grumligt blir fisken aktiv och oskygg.

En som ständigt håller sig uppdaterad om rådande förhållanden är Pierre Cardoso från South End Anglers. I lördags upplevde han ett fiske i centrala Malmö som han sent lär glömma.
– Jag fiskade på förmiddagen och hittade en sträcka med absurt mycket fisk. Men de stora ville inte hugga så jag begav mig hemåt efter några timmar. Eftersom jag visste att det fanns stor fisk i området kom jag tillbaka med min bror och en kompis på kvällen. Det skulle vi inte ångra! Fisket var helt otroligt och vi fick minst 150 abborrar med en snittvikt på 300 gram. Toppade gjorde en fisk på 800 gram och 15 vägde över 600 gram, berättar Pierre entusiastiskt.

Fisket var helt otroligt och vi fick minst 150 abborrar med en snittvikt på 300 gram…

Här kommer ett bildspel från fiskare som fajtats med Malmös grymma borrar. Håll till godo!

15
Visa bildspel

/
...
Visa mer


 

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.

Regnbågar på rymmen fiskas i Storsjön

Tusentals regnbågar tros ha rymt från en odling i södra Storsjön. Arten hör inte hemma i systemet och kan påverka öringen negativt. Därför välkomnar nu Länsstyrelsen i Jämtland att de snarast fiskas upp.

Sportfiskarna söker nya medarbetare

Har du lust att bli ungdomsansvarig i Malmö eller projektledare för Sportfiskarnas satsning med att få fler barn och ungdomar att börja fiska? I så fall finns det nu två spännande tjänster att söka.

Temadag om vattenvård och flugfiske

Hur skapas förutsättningar för välmående vattendrag och starka öringbestånd? Det och mycket annat kommer att diskuteras den 10 september då Tranås Energi bjuder in till en fullspäckad temadag. Deltagarna får bland annat besöka Visskvarns kraftstation och lyssna på föredrag av fiskeprofilen Johan Klingberg och Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson.

Storfångster i Artjakten

Sommarens stora fisketävling för barn är en succé och över 1500 fiskar har redan anmälts. Flera fångster kommer från havsdjupen och deltagarna har bland annat fått upp lubb, håkäring och vitrocka.

Kampanj ska rädda brittiska berggyltor

Skotska laxodlingar har problem med laxlus. För att begränsa förödelsen importeras stora mängder uppfiskade berggyltor som ska beta bort parasiterna från de drabbade laxarna. Gyltorna kommer från England och sportfiskare längs kusten upplever att arten är på väg att försvinna. Därför startar nu Angling Trust en kampanj för att stoppa handeln med levande gyltor.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!