Blåkäft fångad i Sverige

Mästerfiskaren Nicklas Kolbeck fångade i helgen Sveriges första sportfiskade blåkäft. Blir fisken godkänd av Storfiskregistret är den, förutom svenskt rekord, Nicklas femtionde storfiskreg.
Turen gynnar de ihärdiga och få människor bedriver sitt fiske med den ihärdighet och kunskap som Nicklas Kolbeck. I från fiske i både sött och salt vatten har han genom åren radat upp storfiskar. Därför är det extra kul att  det just Nicklas som bärgar landets första blåkäft. Fisken togs i lördags vid fiske ute på legendariska 10-gradran i Skagerrak. Vädret var som synes strålande och fisket i övrigt var så där. Nicklas satsade på små ovanliga arter och fiskade med anpassade tackel när blåkäften högg. En liten märklig detalj var att man såg flera mindre sjuryggar som simmade helt uppe i ytan. Därför trodde Nicklas först att det kunde vara en sjurygg han halade upp från de stora djupen. Djupet på fiskplatsen var dryga 300 meter. Fisken vägde 590 gram.
Anders Nicander

svenskt rekord, blåkäft, Kolbeck

Nicklas Kolbeck med Sveriges första sportfiskefångade blåkäft.

Annons
AKTUELLT

Strimma av hopp för havens koraller

Amerikanska och brittiska forskare har funnit små ”öar” av koraller som återhämtat sig bra efter blekning. Upptäckten kan förhoppningsvis ge nya insikter i hur dessa hotade ekosystem kan skyddas.

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!