Dags att boka Fiskekryssningen!

Dags att boka Fiskekryssningen

Fredagen ombord blir mat, dryck och nöje. Under lördagen blir det föredrag, mässa och workshops. Bland annat kommer Johan Klingberg att binda CdC-flugor.

Nu börjar detaljerna för Fiskekryssningen ta form och några riktigt vassa workshops står på schemat. Claes Svartzonker Claesson, Håkan Fransson, Nicklaus Bauer och Johan Klingberg är några av instruktörerna.
Höstens höjdpunkt närmar sig! 8 november kastar Fiskekryssningen loss från Värtahamnen i Stockholm. Det är Fiskejournalen i samarbete med Sportfiskarna som står för evenemanget där underhållning, föredrag, workshops och fiskemässa står på schemat. Tanken är att alla fiskeintresserade skall få ett dygn där de kan frossa i fiskesnack och ny input, men även att de som inte är så fiskeintresserade ska kunna följa med och njuta av allt som ett kryssningsskepp kan erbjuda.

Många stora namn
Det kommer finnas många fiskeprofiler ombord. Det blir föredrag med bland annat Gunnar Westrin, Martin Falklind och Jean Jältsten. Dessutom kommer TV-fiskaren Johan Broman att spela blues i pianobaren.
– Nu i veckan släppte vi även de första titlarna på några av våra vassa workshops, berättar Maria Ålander på Fiskejournalen.
Det kommer hållas workshops i bland annat moderna gäddflugor med Nicklaus Bauer, betesbyggande med Claes Svartzonker Claesson, pelagiskt fiske med Håkan Fransson, CdC-fligor med Johan Klingberg och klassiska våtflugor med Håkan Karsnäser.
– Dessutom kommer vi ha en liten udda workshop i hur man filmar och klipper sin egen fiskefilm direkt i en Iphone med Pasi Helin från Stockholm Post Production.
– Dilemmat med Fiskekryssningen är att det händer så mycket kul på samma gång. Det kommer bli svårt att välja, säger Maria Ålander.
Mer info om Fiskekryssningen.
Följ även Martin Falklinds kryssnings-blogg.

Annons
AKTUELLT

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!