Dansk seger i landskampen

Det danska laget gick segrande från första landskampen, returmatch väntar första veckan i november. (Foto: Ingrid Thögersen)

Helgen som gick anordnades det inofficiell landskamp i havsöringfiske mellan Danmark och Sverige. Trots dåliga förutsättningar lyckades danska laget bra och gick segrande ur striden.
En kylslagen Kullabygd mötte deltagarna i den inofficiella landskampen mellan Danmark och Sverige under helgen som gick. Varje lag bestod av fem danskar och fem svenskar. Under fisket parades en fiskare från varje nation ihop och fiskade tillsammans under dagen. Detta för att svenska laget inte skulle få fördelen av lokalkännedom. Man fiskade mellan 12.00-21.00 och när det var dags att summera dagen korades Danmark till segrare, tack vare en havsöring på 2,2 kilo.
Vinnaren koras med hjälp av Fulton-värde.
Första veckan i november hoppas svenska laget få revansch, då lagen möts för en returmatch i Danmark.
Tips från lagledningen
Funderar du på att besöka Kullabygden för havsöringfiske? Svenska lagets kapten, Henrik Thögersen, tipsar om sina favoritställen för både spinn och fluga.
Spinnfiske: Bedriv lätt spinnfiske med beten mellan 10-18 gram. Kvickbadet söder om Höganäs hamn är en het plats att börja på.
Flugfiske: Ett bra flugval är Pattegrisen, som så många gånger förr. Häljeröd, Skälverviken kan erbjuda ett riktigt bra och roligt flugfiske.
En bra start på fiskedagen kan vara att passera sportfiskebutiken Dan Tackel i Höganäs för dagsfärsk information från personalen.
Läs tidigare notis om landskampen.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Strimma av hopp för havens koraller

Amerikanska och brittiska forskare har funnit små ”öar” av koraller som återhämtat sig bra efter blekning. Upptäckten kan förhoppningsvis ge nya insikter i hur dessa hotade ekosystem kan skyddas.

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!