Dead by april: “löjligt Eskil!”

– Efter att ha läst Erlandssons så kallade "svar" är det ju bara att konstatera att han helt enkelt undviker att svara, säger Dead by april-basisten Marcus Wesslen till Fiskejournalen.

Basisten i Dead by april, Marcus Wesslen, ansluter nu till Fiskejournalens brevkampanj. Han tycker att Eskil Erlandssons ovilja att svara på våra enkla frågor är löjeväckande.
Hårdrocksbandet Dead by april turnerar världen runt och har en stor supporterskara. Nu ansluter basisten Marcus Wesslen till Fiskejournalens brevkampanj. Han är inte direkt imponerad över minister Erlandssons agerande hittills.
– Det är ju rent ut sagt löjligt att Eskil Erlandsson inte kan ge ett ordentligt svar, säger Marcus till Fiskejournalen.
För den sportfiskeintresserade basisten råder det inget tvivel om att Erlandsson blir tvungen att svara ordentligt till slut och skickar en passning i riktning mot ministern.
– Du kan inte undvika oss alla hur länge som helst!


Stort fiskeintresse
Utöver musiken har han ett stort och brinnande intresse för just sportfiske. Ekologiskt hållbart fiske är en självklarhet för Marcus. Han fiskar så gott som varje ledig stund och då särskilt efter just lax och havsöring. Den fiskande publiken har säkert uppmärksammat hans samarbete med flugfiskeföretaget Guideline eller följt hans fiskeupplevelser på facebooksidan Rockstar flyfishing.
Nu uppmanar Marcus Wesslen DIG att skicka frågan till Eskil – och att hjälpa till att sprida brevkampanjen.
Klicka här för att komma till webbformuläret och läsa frågan.
Se Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!