Den stod vid borrhålet

Efter fotografering och vägning fick Filips gös simma tillbaks i sjön Karken.

Filip Gröndal från Sjömarken kan se fram emot att få ett unikt Recordfisk-bete från Abu, designat av Clas ”Svartzonker” Claesson. Det får alla som anmäler och får sin fångst godkänd i tävlingen Recordfisken.
Filip Gröndal anmäler en ismetad gös på 6950 gram till Recordfisken. Den fångades i sjön Karken i Västra Götaland och högg på en ismetad mört.
När Filip borrat näst sista hålet kontrollerade han djupet med ett portabelt ekolod. Då såg han ett eko på sju meter, tre meter ovanför botten.
– Jag satte mörten på 5,5 meter, gick en vända och sedan högg det, berättar han i sin anmälan.
Han tyckte inte fisken betedde sig som en gädda och misstänkte ett tag att det var en riktigt stor abborre som slukat betet. Samtidigt insåg han att agn-mörten var väl stor även för en brutal abborre. Då återstod bara ett alternativ, gös. Och vilken gös sedan. Gränsen för guldnivå i Recordfisken ligger på 6,5 kilo och Filips gös passerar med god marginal.

Unikt bete
Recordfisken är en generös tävling. Alla som anmäler sin fångst och får den godkänd får ett unikt bete från ABU, en specialdesignad ABU Pike. Designer är Claes ”Svartzonker” Claesson. Hans egendesignade beten har högt anseende bland landets sportfiskeproffs. Nu har han släppt loss kreativiteten och designat Recordfisk-betet, ABU Gädda.
Dessutom får alla godkända anmälningar ett diplom i form av ett PDF-dokument.
Betet är under tillverkning och leverans sker i mars, lagom till att spinnfiskesäsongen drar igång i delar av landet.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!