Det avgörande rycket?

Det har länge varit väldigt jämnt i toppen av 100-klubbens Meterliga. Men frågan är väl om dalkarlen Niclas Andersson inte har gjort det avgörande rycket?
Tävlingen om en sprillans jerkutrustning från CWC går in på upploppet.  Drygt två månader återstår av tävlingstiden – men frågan är om Niclas Andersson inte ryckt åt sig en ledning som blir svår att rubba?
Det har varit tyst från honom en längre tid, men så plötsligt rasslade det till i inkorgen och anmälningarna från Mockfjärd började rinna in i jämn ström.
”Efter en seg höst med 10-12 pass utan 100-klubbare fick jag denna 100 centimeter långa gädda, när jag fiskade av en sträcka av Österdalälven som jag inte varit till på tio år”, skriver Niclas i anmälan om en gädda fångade den 5 oktober.
Den fisken blev startsignalen för nya gäddorgier och på tre dagar blev det fyra 100-klubbare på olika platser. Den första alltså i Österdalälven vid Gagnef, den andra i Västerdalälven och de två största, 106 och 109 centimeter, på Insjön.
Niclas har nu nästan 30 meter gädda registrerad i Meterligan och toppkonkurrenterna får lägga på ett kol om de ska hinna ikapp. Men just nu ligger det inga anmälningar i inboxen från Steinar Unnestad eller Daniel Ström…
Svenne Andersson

Niclas Andersson visar upp en snygg 109-centimetare som han fångade vid flötestrolling i Insjön.

Annons
AKTUELLT

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!