”Det fungerar fint att fiska från rullstol”

Visst kan man svinga ett tvåhandsspö, även om man sitter i rullstol. Deltagarna fick prova på lite torrfiske innan det var dags att ge sig ut på älven. (Foto: Peter Belin)

Ett 40-tal deltagare hade mött upp vid Forshagaforsen för att prova på Fishing Beyond Limits, som arrangörerna valt att kalla arrangemanget. Under dagen bevisades med eftertryck att även rullstolsburna kan hantera ett tvåhands flugspö.

Bakom arrangemanget stod Anglerman, Michael Nyberg och Sportfiskarna, Vision, Forshagaforsens FVOF och SportfiskeAkademin med flera var samarbetspartners.
En av dem som provade på fisket var simmarkändisen Anders Olsson, även kallad ”Järnmannen”. Förra gången han besökte Forshaga simmade han i älven, men nu satt han i båt med ett laxflugspö i näven. Fisket var lite trögt, men en harr fångades.
– Det bästa med dagen var att så många provade på flugfisket i älven och att det fungerade så bra med fisket även för rullstolsburna deltagare. Sportfiskarna ser fram mot fler sådana här initiativ så att fler människor kan komma ut och ägna sig åt sportfiske, säger Sportfiskarnas Peter Belin. Han berättar också att under hösten kommer Sportfiskarna region Värmland att anlägga fiskebryggor som är anpassade för funktionshindrade vid några platser i Karlstad. Bland annat vid Sandbäckstjärn.

Annons
AKTUELLT

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!