Sponsrad

Dometic Cool Ice – kylboxen för sportfiskaren

Kylboxarna Dometic Cool Ice håller kylan under varma fiskedagar. Dessutom finns det en rad tillbehör som underlättar livet vid och på sjön.

Robust kvalitet, effektiv kylhållning tillsammans med smarta tillbehör gör Dometics nya kylboxserie Cool Ice till sportfiskarens bästa vän under varma fiskedagar – så här fungerar den!
Miljontals människor över hela världen köper och använder Dometics produkter. Den gemensamma faktorn hos dessa är intresset att röra på sig och att vistas utomhus och många av dessa är sportfiskare. Vi sportfiskare rör oss ofta i krävande miljöer i jakten på den perfekta fiskeplatsen och får ofta göra avkall på bekvämligheter som vi är vana vid hemma. Lika viktigt som det är att hålla kroppen varm och torr, är det att hålla livsmedel som fisk och andra förnödenheter väl kylda – det är här Dometic Cool Ice kommer in i bilden.

På varje modell i Dometic Cool Ice-serien sitter en måttdekal.

Effektiv kylhållning
Höga omgivningstemperaturer, tuffa miljöer, salt, damm, lera, regn och rusk är inget som hindrar den näst intill oförstörbara kylboxen Cool Ice att sköta sitt jobb. Boxarna erbjuder en effektiv isolering och tack vare kylklampar eller isbitar håller de livsmedel, fisk eller agn kylda i flera dagar i sträck. De skarvfria boxarna i slagtålig plast är konstruerade för hårda tag och dessutom mycket enkla att rengöra. Det är heller inga problem att stå eller sitta på dem om det så krävs. Kylboxen har en stark och tjock skumisolering av kylskåpskvalitet och en unik labyrinttätning som håller kvar den kalla luften på insidan och stänger ute varm luft under längre tid.

Den effektiva labyrintpackning håller kvar kall luft på insidan samtidigt som den stänger ute värmen.

Håller kylan i flera dagar.

Tack vare dess rotationsgjutna design finns inga skarvar där värme kan tränga in eller kyla försvinna ut. Det garanterar att isen håller länge trots höga yttre temperaturer som det kan vara på båtar eller solexponerade fiskeplatser. Ett annat användningsområde där kylboxen kommer väl till pass är i din bil till och från fisketuren, för såväl mat och dryck som fångst.

Tillbehör för sportfiskare
Den nya versionen av Dometic Cool Ice kylbox har många tillbehör som attraherar och förenklar livet vid och på sjön. Den nya serien av tillbehör förbättrar komforten under fisketuren och hjälper dig att organisera livsmedel, fisk eller agn. Med ett enkelt klick så utrustar du din kylbox med en mugghållare för termosen eller flaskan och smidig spöhållare till fiskespöet. Vill du hellre ha en kapsylöppnare så finns det också i Dometics repertoar av accessoarer.

De smarta tillbehören är perfekta för sportfiskaren – spöhållare, mugg-/termoshållare eller kapsylöppnare samt en slitstark dyna som är lätt att rengöra.

Alla Dometic Cool Icemodeller har fem års garanti.

Som ytterligare tillbehör finns det även en lättrengörlig dyna för varje kylboxmodell. Dynan är enkel att fästa och ta loss och ger dig ett bekvämt sittunderlag både på land och i båten. Du kan även utrusta utrymmet inne i boxen med korgar och avdelare som hjälper dig att organisera innehållet i och undvika kontaminering – agnet i ett fack och lunchen i ett annat.

Tillbehören inne i Cool Iceboxarna gör det enkelt att dela upp lunch, agn och fångst.
Infälld bild: Boxarna är så pass robusta att att en vuxen person utan problem kan stå på dem.

Alla Dometic Cool Ice-modeller har fem års garanti och finns hos välsorterade sportfiske- och marinbutiker samt i e-handeln.

Mer information och fakta kring kylboxarna och tillbehör finner du på dometic.se

AKTUELLT

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Sötsug kan hjälpa torsken

Nästa gång du blir sugen på godis kan du faktiskt hjälpa den utsatta torsken. Lakritsföretaget Kolsvart har nämligen fyllt påsar med hallon- och vinbärstorskar som stödjer Sportfiskarnas arbete för starkare bestånd.

Garmin förtydligar livet under ytan

Framtiden är här. Varje fall om men ser på filmerna och dumparna från Garmins nya skapelse Panoptix LiveScope. Nu kan du enligt Garmins senaste uttalande till och med i realtid se om det är en gös eller en gädda som simmar under båten. Tack vare Panoptix LiveScopes aktiva skanningskapacitet kan du med en kompatibel ekolodsskärm

Motor Marin Pike Open 2018

I höst är det dags för andra upplagan av gäddtävlingen Motor Marin Pike Open i Blekinge skärgård. Nytt för i år är att halva anmälningsavgiften går till Sportfiskarnas arbete med att hjälpa Östersjöns gäddor.

Guldhugg i Artjakten

Efter drygt två veckors fiskande har över 150 barn skickat in sina fiskebilder och berättelser. En av dem är Linnea Nilsson som fångat flera olika sorters fiskar, bland annat denna vackra sarv. 

”Sillen” var en sensationell sardin

Mathias Botnen trodde först att han fått en liten sill då han i lördags kväll fiskade i Sotra utanför Bergen. Men det skulle visa sig att fångsten var betydligt mer speciell än så – han hade nämligen dragit upp landets första spöfångade sardin.

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

130-centimetare högg tre gånger

Alex Hägg tar ett fast grepp om ledningen i gäddtävlingen Sommargäddan efter en väldig – och minst sagt glupsk – 130 centimetare. Den mäktiga gäddan högg först på kompisens jigg två gånger innan Alex kunde kroka den. – Det var helt sjukt, hälsar han.

Sverige får ny lag om vattenkraft: ”Ytterligt pinsamt”

Den 14 juni godkände riksdagen regeringens förslag om en ny lagstiftning för landets vattenkraft. Samtliga motioner avslogs så förslaget accepterades i sin helhet. – Ytterligt pinsamt för vissa partier som säger sig vara ”gröna”, menar Christer Borg, generalsekreterare på Älvräddarna.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!