Dramatiskt dubbelhugg gav 15-plussare!

Niclas välväxta gädda var 124 centimeter lång och vägde 15.1 kilo. Foto: Niclas Pettersson

En av årets största gäddor har nyligen fångats i en sjö i Småland. Fisken vägde 15.1 kilo och bjöd på en spännande kamp i meterhöga vågor. Eftersom håven var upptagen fick den landas med ett gälgrepp!

Niclas Pettersson har kämpat länge för att få en riktigt stor gädda och i måndags kom belöningen. Han och en kompis trollade med fyra spön när drömhugget kom på en 25 centimeters Monster Teez.
– Det sa pang och kändes som att fastna i en stock! Samtidigt fick även min kompis en fin fisk. Det visade sig att hans var mindre och efter ett par minuter hade han håvat en gädda på omkring åtta kilo. När min fisk skulle landas lyfte jag in den med ett gälgrepp eftersom håven var upptagen. Det gick bra trots den höga sjön och när jag såg fisken i båten drabbades jag faktiskt av gäddfrossa.

”Gäddan var enorm och fick min kompis åttakilosfisk att ”försvinna” i båten”

Gäddan var enorm och fick min kompis åttakilosfisk att ”försvinna” i båten. Det var en mäktig upplevelse att se en så stor fisk på nära håll. Mitt tidigare rekord var på 11.2 kilo, men den här fisken var något helt annat, berättar han.

Efter ett par snabba bilder sattes gäddan tillbaka.
– Vi släpper i stort sett tillbaka all fisk. Att få se dem stora simma tillbaka ger en härlig känsla, avslutar Niclas.

Vi lyfter på fiskehattarna och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

 

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Sensationellt störfynd i Lysekils hamn

Den stör som i våras flöt omkring i Lysekils hamn har nu artbestämts. DNA-analys från Göteborgs universitet visar att fisken var en europeisk stör, vilket gör fyndet högintressant eftersom arten är extremt ovanlig i våra vatten.

Jättelångor från Vesterålen

Långafisket utanför Vesterålen är glödhett just nu. Flera enorma fiskar har nappat och guiden Christian Karlsson fick nyligen själv kämpa upp en bjässe på 170 centimeter och 27 kilo!

Alla världens havsbottnar ska kartläggas

Under den nyligen avslutade havskonferensen i New York skänktes 18,5 miljoner USD för att påskynda kartläggningen av havens bottnar. Det har lett till målsättningen att alla marina bottnar ska vara kartlagda år 2030. Stockholms universitet blir ett av fyra centrum för forskningen.

Spinnfiskad drömgädda från Storsjön

Tobias Thegström hade kämpat i över åtta år för att fånga en tiokilosgädda. I söndags kom belöningen i form av hans livs skönaste ”bottennapp”. Läs här Tobias egen berättelse om när han krokade sin drömfisk.

Öringen trivs i Buskhyttebäcken

En undersökning av Buskhyttebäcken visar att de senaste årens fiskevårdande insatser har varit lyckade. Höstens återintroducerade öringar har redan hunnit reproducera sig!

Vilma leder Artjakten

Vilma Örnskov leder just nu Artjakten, sommarens stora sportfisketävling för barn och ungdomar. Tävlingen går ut på att man ska försöka få så många olika fiskarter som möjligt. Här har Vilma tagit ledningen med råge. Det har gått 26 dagar i skrivande stund av tävlingen och Vilma har redan fångat 39 fiskarter! Hon har bland

Efterlysning av sportfiskare till tonfiskprojekt

Har du erfarenhet av storviltsfiske och drömmer om att fånga en tonfisk på ”hemmaplan”? I så fall är du välkommen att kontakta forskaren Brian MacKenzie, som nu planerar hur tonfiskar på danskt vatten ska infångas och märkas.

Asp tjuvfiskas i Fyrisån

Upsala Nya Tidning rapporterar om att Upplands landskapsfisk – den rödlistade aspen – fiskas mitt i centrala Uppsala. Nu efterlyses tydligare regler för att stoppa det olagliga fisket.  
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!