Dramatiskt dubbelhugg gav 15-plussare!

Niclas välväxta gädda var 124 centimeter lång och vägde 15.1 kilo. Foto: Niclas Pettersson

En av årets största gäddor har nyligen fångats i en sjö i Småland. Fisken vägde 15.1 kilo och bjöd på en spännande kamp i meterhöga vågor. Eftersom håven var upptagen fick den landas med ett gälgrepp!

Niclas Pettersson har kämpat länge för att få en riktigt stor gädda och i måndags kom belöningen. Han och en kompis trollade med fyra spön när drömhugget kom på en 25 centimeters Monster Teez.
– Det sa pang och kändes som att fastna i en stock! Samtidigt fick även min kompis en fin fisk. Det visade sig att hans var mindre och efter ett par minuter hade han håvat en gädda på omkring åtta kilo. När min fisk skulle landas lyfte jag in den med ett gälgrepp eftersom håven var upptagen. Det gick bra trots den höga sjön och när jag såg fisken i båten drabbades jag faktiskt av gäddfrossa.

”Gäddan var enorm och fick min kompis åttakilosfisk att ”försvinna” i båten”

Gäddan var enorm och fick min kompis åttakilosfisk att ”försvinna” i båten. Det var en mäktig upplevelse att se en så stor fisk på nära håll. Mitt tidigare rekord var på 11.2 kilo, men den här fisken var något helt annat, berättar han.

Efter ett par snabba bilder sattes gäddan tillbaka.
– Vi släpper i stort sett tillbaka all fisk. Att få se dem stora simma tillbaka ger en härlig känsla, avslutar Niclas.

Vi lyfter på fiskehattarna och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

 

Annons
AKTUELLT

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!