Drog tre tioplussare – i rad!

Jörgens trippel togs i följd och vägde över 33 kilo! Gäddorna högg på fluga och återfick friheten efter ett par snabba bilder. Foto: Jörgen Dahlin

Har någon upplevt en mer imponerande gäddsvit än den som Jörgen Dahlin drog från sin flytring? Tre praktgäddor kom upp i följd och alla vägde över tio kilo!

En del får vänta ett helt fiskeliv utan att belönas med en gädda över tio kilo. Andra får flera stycken, men att dra tre på raken  – och att dessutom göra det på fluga – är en makalös bedrift utan känt motstycke.
Jörgen Dahlins osannolika helgfiske inleddes dock segt och fredagens enda fisk var en grann gädda på 10.3 kilo.

Foto: Jörgen Dahlin

När han på söndagen tog sig ut till samma plats var fisket desto hetare. Efter tio minuter högg en väldig fisk som vägde 12.9 kilo.

Foto: Jörgen Dahlin

Gäddan blev varsamt returnerad och när fisket återupptogs klev en ny fisk på.
Den vägde 10.2 kilo och hans osannolika trippel var därmed ett faktum.

Foto: Rickard Florentz

”Det kändes helt galet”

– Det kändes helt galet, hälsar Jörgen efter den svårslagna sviten.

Som om det inte räckte fortsatte flytet ett bra tag till. Innan dagen var slut hade Jörgen landat ytterligare en gädda på drygt åtta kilo, två på sex och en avslutande praktfisk på över tio!

Vi gratulerar Jörgen till en fantastisk bedrift!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Klartecken för gäddfabrik i Sörmland

Sportfiskarna kommer att anlägga en nästan 15 hektar stor våtmark mellan Nyköping och Trosa. Insatsen förväntas ge fina områden för leksugna gäddor – och på sikt även ett bättra gäddfiske.

Fullspäckat scenprogram på Sportfiskemässan

Jakub Vagner och Marko ”Markoolio” Lehtosalo är bara några av de färgstarka personer som kommer att medverka under Sportfiskemässan i Stockholm. Scenprogrammet är nu klart och bjuder på högklassig underhållning under samtliga dagar!

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!