Drog tre tioplussare – i rad!

Jörgens trippel togs i följd och vägde över 33 kilo! Gäddorna högg på fluga och återfick friheten efter ett par snabba bilder. Foto: Jörgen Dahlin

Har någon upplevt en mer imponerande gäddsvit än den som Jörgen Dahlin drog från sin flytring? Tre praktgäddor kom upp i följd och alla vägde över tio kilo!

En del får vänta ett helt fiskeliv utan att belönas med en gädda över tio kilo. Andra får flera stycken, men att dra tre på raken  – och att dessutom göra det på fluga – är en makalös bedrift utan känt motstycke.
Jörgen Dahlins osannolika helgfiske inleddes dock segt och fredagens enda fisk var en grann gädda på 10.3 kilo.

Foto: Jörgen Dahlin

När han på söndagen tog sig ut till samma plats var fisket desto hetare. Efter tio minuter högg en väldig fisk som vägde 12.9 kilo.

Foto: Jörgen Dahlin

Gäddan blev varsamt returnerad och när fisket återupptogs klev en ny fisk på.
Den vägde 10.2 kilo och hans osannolika trippel var därmed ett faktum.

Foto: Rickard Florentz

”Det kändes helt galet”

– Det kändes helt galet, hälsar Jörgen efter den svårslagna sviten.

Som om det inte räckte fortsatte flytet ett bra tag till. Innan dagen var slut hade Jörgen landat ytterligare en gädda på drygt åtta kilo, två på sex och en avslutande praktfisk på över tio!

Vi gratulerar Jörgen till en fantastisk bedrift!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Gäddfisketävling i stadsmiljö

På lördag den 26 maj är det dags för Böjda spön Streetmasters 2018 i Karlstad. Tävlingssugna streetfiskare ger sig då ut på jakt efter Klarälvens storgäddor.

Sensationellt hajfynd vid norska kusten

Vad var det för en märklig haj som Arnt Grødal lyfte ombord från ytvattnet utanför Kristiansund? Forskare kan inte bekräfta arten men tror att det rör sig om en lövfjällhaj. I så fall är det den första observationen i norskt vatten.

Olagligt nätfiske avslöjat i Kalix

Länsstyrelsen i Norrbotten beslagtog i pingsthelgen ett större antal olagliga nät i Kalix skärgård. Näten innehöll flera arter, bland annat havsöring och sik.

Tusentals regnbågar på rymmen: ”En jättekatastrof”

En stor rymning av regnbågar har skett från en odling i jämtländska Ströms Vattudal. Antalet rymda fiskar har inte bekräftats, men sportfiskare har dragit upp tonvis redan. Oron är stor för att harr och den unika Vattudalsöringen ska ta skada. – Det här är en jättekatastrof, säger fiskeprofilen Gunnar Westrin som kommer från området.

Drömsarv för Alexander Holmer

Den duktiga metaren Alexander Holmer slog nyligen till med en fantastisk sarv under ett blött och svårfiskat kvällspass. Den väldiga fisken var 44 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 1520 gram.

Gäddor fredas på Eriksberg

Eriksberg Hotel & Nature Reserve i Blekinge inför en tre veckors fredningsperiod för gäddor under våren 2019. Insatsen görs för att underlätta leken och på sikt säkra ett gäddfiske i toppklass.

Extremfiske gav megalake


Andreas Ekfeldt förlade nyligen sex intensiva fiskedagar i jakten på grov lake. Bäst utdelning gav ett stenhårt 23-timmarspass då han belönades med en riktig drömfisk på hela 6240 gram. – En av mina livs bästa fiskar, hälsar den erfarna storfiskaren.

Börja fiska i sommar!

Är du 16 år eller yngre och vill fiska under sommarlovet men saknar utrustning? Ingen fara, tack vare ett unikt projekt kan du nämligen låna en fiskeutrustning hela sommaren!

Envishet gav 125-centimetare

Pelle Wallquist fortsatte att lägga timme efter timme i ett vatten han trodde på, trots att storhuggen uteblev. Men i går kom beviset på att magkänslan var kalibrerad. Ett ”bottennapp” började plötsligt röra på sig och snart lyfte han upp en vacker madame på 125 centimeter.

Krafttag mot läkemedel i svenska vatten

Regeringen vill se en minskning av läkemedelsrester i svenska vattendrag. Därför ger man nu på bidrag för tekniska investeringar som förbättrar reningen av avloppsvatten. 

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!