Drog tre tioplussare – i rad!

Jörgens trippel togs i följd och vägde över 33 kilo! Gäddorna högg på fluga och återfick friheten efter ett par snabba bilder. Foto: Jörgen Dahlin

Har någon upplevt en mer imponerande gäddsvit än den som Jörgen Dahlin drog från sin flytring? Tre praktgäddor kom upp i följd och alla vägde över tio kilo!

En del får vänta ett helt fiskeliv utan att belönas med en gädda över tio kilo. Andra får flera stycken, men att dra tre på raken  – och att dessutom göra det på fluga – är en makalös bedrift utan känt motstycke.
Jörgen Dahlins osannolika helgfiske inleddes dock segt och fredagens enda fisk var en grann gädda på 10.3 kilo.

Foto: Jörgen Dahlin

När han på söndagen tog sig ut till samma plats var fisket desto hetare. Efter tio minuter högg en väldig fisk som vägde 12.9 kilo.

Foto: Jörgen Dahlin

Gäddan blev varsamt returnerad och när fisket återupptogs klev en ny fisk på.
Den vägde 10.2 kilo och hans osannolika trippel var därmed ett faktum.

Foto: Rickard Florentz

”Det kändes helt galet”

– Det kändes helt galet, hälsar Jörgen efter den svårslagna sviten.

Som om det inte räckte fortsatte flytet ett bra tag till. Innan dagen var slut hade Jörgen landat ytterligare en gädda på drygt åtta kilo, två på sex och en avslutande praktfisk på över tio!

Vi gratulerar Jörgen till en fantastisk bedrift!

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

”Rätt vatten” gav magisk abborrsvit

Visst är det lätt att man fortsätter nöta i gamla vatten, trots att det är glest mellan drömhuggen. Att istället söka nya platser är ofta mer krävande – men kan samtidigt ge ordentlig jackpot! Det fick vår medarbetare Joakim Åberg erfara när hans jakt efter storabborre förde honom till en sjö som snabbt fick adrenalinet

Plast i haven kan lukta fiskmat

Att fiskar får i sig plast är känt sedan länge. Nu visar en amerikansk studie att intaget kan ske mer aktivt än man tidigare trott. Plast i haven kan nämligen omges av alger som luktar på samma sätt som fiskens naturliga mat.

Pirayasläkting fångad i Motala ström!

Jonathan Rosales och hans fiskekompisar lär knappast glömma nattens fiskeäventyr. Målet var att fånga någon av Motala ströms många rovfiskar, men plötsligt dyker det upp en främmande skepnad i det kolsvarta vattnet. Fisken fångades och vännerna trodde knappt sina ögon. – Jag blev helt chockad när jag såg den på kroken. Den såg ut som en stor, glupsk

Sommarplåga får fisketema

Ingen lär ha missat årets sommarplåga ”Despacito”. Oklart om lika många kommer höra ”Sälengrabbarnas” version, där fiske och mygg står i fokus.

Historisk hälleflundra från Å

I torsdags fångade Erica Liljeros sitt livs fisk. Ett misstänkt bottennapp började plötsligt röra sig och en stenhård kamp tog vid. Till slut fick hon se vad som slukat den sejagnade jiggen. Upp kom den största hälleflundra som någonsin fångats av en kvinna!

Rösta fram din nya tidning

Fiskejournalens specialtidningar – Abborre och Gädda har minst sagt varit en succé och det vill vi fira genom att låta våra läsare vara med och bestämma – vilken specialtidning skulle du helst läsa? Vi på redaktionen har aldrig tidigare fått så mycket komplimanger och glada hejarop från läsare, skribenter och annonsörer som vi fått i

Dansk monsteröring på fluga

Børge Erland visste att danska Storeån höll stor fisk. Efter ett stenhårt hugg och en spännande kamp fick han uppleva det personligen. Det visade sig att hans egenbundna fluga hade slukats av en havsöring på 9,5 kilo!

Spinnfiskad jättegädda från Jämtland

Gäddfisket i Jämtland är glödhett och många har under sommaren tampats med gäddor i tungviktsklassen. En av dem är Patrik Granudd som nyligen krokade en riktig ”Jämtlandstank”. Läs här hans sköna berättelse om när personbästat höjdes till 13,8 kilo!

Krokad tjurhaj angriper kanot

Att fiska från vingliga kanoter är en utmaning för de flesta och inte blir det lättare om man krokar en fisk som plötsligt går till anfall. I en minst sagt gastkramande film på Youtube visas tjurhajens mäktiga kraftresurser – och dess hätska temperament!
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!