Drog tre tioplussare – i rad!

Jörgens trippel togs i följd och vägde över 33 kilo! Gäddorna högg på fluga och återfick friheten efter ett par snabba bilder. Foto: Jörgen Dahlin

Har någon upplevt en mer imponerande gäddsvit än den som Jörgen Dahlin drog från sin flytring? Tre praktgäddor kom upp i följd och alla vägde över tio kilo!

En del får vänta ett helt fiskeliv utan att belönas med en gädda över tio kilo. Andra får flera stycken, men att dra tre på raken  – och att dessutom göra det på fluga – är en makalös bedrift utan känt motstycke.
Jörgen Dahlins osannolika helgfiske inleddes dock segt och fredagens enda fisk var en grann gädda på 10.3 kilo.

Foto: Jörgen Dahlin

När han på söndagen tog sig ut till samma plats var fisket desto hetare. Efter tio minuter högg en väldig fisk som vägde 12.9 kilo.

Foto: Jörgen Dahlin

Gäddan blev varsamt returnerad och när fisket återupptogs klev en ny fisk på.
Den vägde 10.2 kilo och hans osannolika trippel var därmed ett faktum.

Foto: Rickard Florentz

”Det kändes helt galet”

– Det kändes helt galet, hälsar Jörgen efter den svårslagna sviten.

Som om det inte räckte fortsatte flytet ett bra tag till. Innan dagen var slut hade Jörgen landat ytterligare en gädda på drygt åtta kilo, två på sex och en avslutande praktfisk på över tio!

Vi gratulerar Jörgen till en fantastisk bedrift!

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Sensationellt störfynd i Lysekils hamn

Den stör som i våras flöt omkring i Lysekils hamn har nu artbestämts. DNA-analys från Göteborgs universitet visar att fisken var en europeisk stör, vilket gör fyndet högintressant eftersom arten är extremt ovanlig i våra vatten.

Jättelångor från Vesterålen

Långafisket utanför Vesterålen är glödhett just nu. Flera enorma fiskar har nappat och guiden Christian Karlsson fick nyligen själv kämpa upp en bjässe på 170 centimeter och 27 kilo!

Alla världens havsbottnar ska kartläggas

Under den nyligen avslutade havskonferensen i New York skänktes 18,5 miljoner USD för att påskynda kartläggningen av havens bottnar. Det har lett till målsättningen att alla marina bottnar ska vara kartlagda år 2030. Stockholms universitet blir ett av fyra centrum för forskningen.

Spinnfiskad drömgädda från Storsjön

Tobias Thegström hade kämpat i över åtta år för att fånga en tiokilosgädda. I söndags kom belöningen i form av hans livs skönaste ”bottennapp”. Läs här Tobias egen berättelse om när han krokade sin drömfisk.

Öringen trivs i Buskhyttebäcken

En undersökning av Buskhyttebäcken visar att de senaste årens fiskevårdande insatser har varit lyckade. Höstens återintroducerade öringar har redan hunnit reproducera sig!

Vilma leder Artjakten

Vilma Örnskov leder just nu Artjakten, sommarens stora sportfisketävling för barn och ungdomar. Tävlingen går ut på att man ska försöka få så många olika fiskarter som möjligt. Här har Vilma tagit ledningen med råge. Det har gått 26 dagar i skrivande stund av tävlingen och Vilma har redan fångat 39 fiskarter! Hon har bland

Efterlysning av sportfiskare till tonfiskprojekt

Har du erfarenhet av storviltsfiske och drömmer om att fånga en tonfisk på ”hemmaplan”? I så fall är du välkommen att kontakta forskaren Brian MacKenzie, som nu planerar hur tonfiskar på danskt vatten ska infångas och märkas.

Asp tjuvfiskas i Fyrisån

Upsala Nya Tidning rapporterar om att Upplands landskapsfisk – den rödlistade aspen – fiskas mitt i centrala Uppsala. Nu efterlyses tydligare regler för att stoppa det olagliga fisket.  
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!