Drömabborre av Keskitalo

Där satt den! Kristian med sin mäktiga tvåplussare från isen. Foto: Kristian Keskitalo

I går fångade Kristian Keskitalo en fantastisk abborre under ett glödhett isfiske som tidigare hade gett flera fiskar över 1,6 kilo. Toppfisken mätte hela 50 centimeter och pressade ner vågen förbi tvåkilosstrecket. – Det känns helt fantastiskt, hälsar den luttrade storfiskaren.

Storabborre från isen kan kräva lång väntan och väcka många tvivel. Men ibland gäller raka motsatsen och de randiga rovfiskarna tycks stå på rad.
Så var det igår när Kristian och hans vänner fiskade grov abborre bland norsstimmen på tio meters djup. Dagen inleddes med flera stora abborrar och i morgonljuset dyker plötsligt ett stort eko upp under Kristians balansare.

”Fisken vände tillbaka och sög i sig jiggen direkt!”

– Jag bytte snabbt till en nio centimeters Daiwa Duckfin på en 10-gramsskalle. Fisken vände tillbaka och sög i sig jiggen direkt, berättar Kristian.

Efter en spännande kamp kunde den enorma abborren vägas och mätas innan den fick simma vidare. Releasen filmades och kan ses här.

 

Innan vännerna avslutade sitt glödheta fiske hade inte mindre än fyra fiskar över 1,6 kilo kommit upp.
Anledningen till varför fisket var så extremt bra är det förstås svårt att veta – men helt klart spelade norsen en viktig roll för abborrens huggvilja.

”Fiskarna spottade ut stora norsar på mellan tio och femton centimeter så det var tydligt vad som fanns på menyn denna dag”

– Fiskarna spottade ut stora norsar på mellan tio och femton centimeter så det var tydligt vad som fanns på menyn denna dag, hälsar Kristian.

Vi lyfter på fiskehattarna och utbrister ett stort och välförtjänt Grattis!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Olaglig trålning filmad i Öresund

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt. Men nu avslöjar Greenpeace att långt ifrån alla respekterar förbudet. På en månad dokumenterades sex trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran.

Kritiserad nätdispens i Sommen dras tillbaka

Sommens rödingar och andra fiskar ser ut att slippa de extra stora nät som en yrkesfiskare nyligen fått godkända av Sommens fiskevårdsområde. Dispensen har nämligen dragits tillbaka efter stark kritik.

Fiskekajaken KingFisher – delbar och jetdriven

Nya fiskekajaken KingFisher sticker ut ur mängden när man tittar på 2018 års kajaknyheter. Nu avslöjar Richard Öhman, grundaren bakom företaget Point 65 hemligheterna bakom den nya tvådelade fiskekajaken. Fiskekajaktrenden verkar inte ha ebbat ut än, den verkar snarare hetare än någonsin. Friheten att enkelt och smidigt ta sig fram och fiska i vilket vatten

Drömdubbel från Sørøya

De senaste dagarna har stortorskarna kommit upp i rask takt runt Sørøya. Allra störst fiskelycka har Christian Durup haft – då han på kort tid fick två megatorskar som tillsammans vägde över 80 kilo!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!