Drömabborre av Keskitalo

Där satt den! Kristian med sin mäktiga tvåplussare från isen. Foto: Kristian Keskitalo

I går fångade Kristian Keskitalo en fantastisk abborre under ett glödhett isfiske som tidigare hade gett flera fiskar över 1,6 kilo. Toppfisken mätte hela 50 centimeter och pressade ner vågen förbi tvåkilosstrecket. – Det känns helt fantastiskt, hälsar den luttrade storfiskaren.

Storabborre från isen kan kräva lång väntan och väcka många tvivel. Men ibland gäller raka motsatsen och de randiga rovfiskarna tycks stå på rad.
Så var det igår när Kristian och hans vänner fiskade grov abborre bland norsstimmen på tio meters djup. Dagen inleddes med flera stora abborrar och i morgonljuset dyker plötsligt ett stort eko upp under Kristians balansare.

”Fisken vände tillbaka och sög i sig jiggen direkt!”

– Jag bytte snabbt till en nio centimeters Daiwa Duckfin på en 10-gramsskalle. Fisken vände tillbaka och sög i sig jiggen direkt, berättar Kristian.

Efter en spännande kamp kunde den enorma abborren vägas och mätas innan den fick simma vidare. Releasen filmades och kan ses här.

 

Innan vännerna avslutade sitt glödheta fiske hade inte mindre än fyra fiskar över 1,6 kilo kommit upp.
Anledningen till varför fisket var så extremt bra är det förstås svårt att veta – men helt klart spelade norsen en viktig roll för abborrens huggvilja.

”Fiskarna spottade ut stora norsar på mellan tio och femton centimeter så det var tydligt vad som fanns på menyn denna dag”

– Fiskarna spottade ut stora norsar på mellan tio och femton centimeter så det var tydligt vad som fanns på menyn denna dag, hälsar Kristian.

Vi lyfter på fiskehattarna och utbrister ett stort och välförtjänt Grattis!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Börja fiska i sommar!

Är du 16 år eller yngre och vill fiska under sommarlovet men saknar utrustning? Ingen fara, tack vare ett unikt projekt kan du nämligen låna en fiskeutrustning hela sommaren!

Envishet gav 125-centimetare

Pelle Wallquist fortsatte att lägga timme efter timme i ett vatten han trodde på, trots att storhuggen uteblev. Men i går kom beviset på att magkänslan var kalibrerad. Ett ”bottennapp” började plötsligt röra på sig och snart lyfte han upp en vacker madame på 125 centimeter.

Krafttag mot läkemedel i svenska vatten

Regeringen vill se en minskning av läkemedelsrester i svenska vattendrag. Därför ger man nu på bidrag för tekniska investeringar som förbättrar reningen av avloppsvatten. 

Ny drömabborre för Dejan

Abborresset Dejan Milosevic fångade nyligen en fantastisk abborre under ett kvällspass i vårsolen. Fisken bjöd på ett stenhårt hugg och vägde in på 2,25 kilo.

8-fjordar får miljöpris

Projekt 8-fjordar tilldelas vattenmiljöpriset Sjöstjärnan för sitt arbete i Bohusläns fjordsystem.  – Riktigt roligt! Det här betyder jättemycket för oss, hälsar projektledaren Niclas Åberg.

Sportfiskare sökes till norskt tonfiskprojekt

Norska Havsforskningsinstituttet söker sportfiskare till en märkningsstudie på blåfenad tonfisk. Sportfiskarnas nationalitet är inte viktig – däremot sälls stora krav på både erfarenhet och utrustning.

Jörgens megaborre – nu också på film!

I veckan skrev vi om fiskeprofilen och abborrnestorn Jörgen Larssons svenskfångade personbästa – en ståtlig jägare på 2010 gram. Här kommer en film på den mäktiga releasen!

Boktips: ”Färnan – min favoritfisk”

Många metare har ett passionerat förhållande till färnan. En av dessa är biologen och specimenmetaren Carl-Johan Månsson som har skrivit en hel bok om hur denna stridbara fisk lever och kan fiskas.

Laxar i Lagan plågas till döds

Ett tiotal laxar har simmat in i en dödsfälla utan återvändo vid kraftverket i Laholm. Fiskarna är tydligt plågade och har drabbats av svampangrepp i det varma vattnet. – Nu får det räcka med djurplågeriet! Laxarna kan inte simma upp och de kan heller inte backa ner. Detta händer regelbundet och varför inte dammtröskeln som

Gäddfiske gav mäktig mal

När Aldin Ferhatovic fiskade kustgädda från land tog det plötsligt tvärstopp. Hans gäddjigg hade nämligen fallit en stor mal i smaken.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!