Drömtorsk från turbåt i Öresund


Artur Holyst med sin mäktiga torsk från dagens fiske utanför Ven. Foto: Filip Sjöstedt

I dag fångades en enorm torsk på 114 centimeter och hela 22,3 kilo utanför Ven i Öresund. Drömfisken drogs upp från en av Landskronabåtarna. – Det var helt otroligt. Fisken var nästan omöjlig att få upp från botten, berättar fångstmannen Artur Holyst.

Torskfisket i Öresund lockar många för tillfället och Landskronabåtarna är mitt uppe i en av sina högsäsonger. Det beror på att vinterns pilkfiske ger stor chans till sundets beryktade jättetorskar.
Dagens storfångst är ett talande exempel. Artur fiskade med en 400 grams Fladen Haken i silver och på 40 meters djup tog det tvärstopp.

”Jag trodde att jag fastnat i botten men plötligt började rullen släppa lina”

– Jag trodde att jag fastnat i botten men plötligt började rullen släppa lina. Då satte jag stenhård press. Det var nästan omöjligt att få upp fisken från botten, men när det lyckades gick det lättare. Min fyraåriga son var med och han var exakt lika lång som fisken. Lustigt nog vägde de lika mycket också, hälsar Artur.

Foto: Åke Ottosson

Även personalen på Landskronabåtarna gladdes naturligtvis åt dagens drömfångst.

”Vi visste att det bara var en tidsfråga innan någon skulle få upp en på över 20 kilo”

– Det har varit riktigt bra fiske efter stortorsk den senaste tiden och vi visste att det bara var en tidsfråga innan någon skulle få upp en på över 20 kilo. Att det hände i dag känns förstås riktigt kul, berättar guiden Timmie Wallin.

Det var inte bara Artur som hade lyckan med sig under dagens fiske. Ytterligare stortorskar på 14,7 och 10,7 kilo kom upp, liksom flera granna fiskar mellan sju och nio kilo.

Läs mer om fångsten på Landskronabåtarnas sida här.

Är du sugen på att veta mer om vinterfisket efter torsk i Öresund? Missa i så fall inte Timmies tips här och här!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Olaglig trålning filmad i Öresund

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt. Men nu avslöjar Greenpeace att långt ifrån alla respekterar förbudet. På en månad dokumenterades sex trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran.

Kritiserad nätdispens i Sommen dras tillbaka

Sommens rödingar och andra fiskar ser ut att slippa de extra stora nät som en yrkesfiskare nyligen fått godkända av Sommens fiskevårdsområde. Dispensen har nämligen dragits tillbaka efter stark kritik.

Fiskekajaken KingFisher – delbar och jetdriven

Nya fiskekajaken KingFisher sticker ut ur mängden när man tittar på 2018 års kajaknyheter. Nu avslöjar Richard Öhman, grundaren bakom företaget Point 65 hemligheterna bakom den nya tvådelade fiskekajaken. Fiskekajaktrenden verkar inte ha ebbat ut än, den verkar snarare hetare än någonsin. Friheten att enkelt och smidigt ta sig fram och fiska i vilket vatten

Drömdubbel från Sørøya

De senaste dagarna har stortorskarna kommit upp i rask takt runt Sørøya. Allra störst fiskelycka har Christian Durup haft – då han på kort tid fick två megatorskar som tillsammans vägde över 80 kilo!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!