Dubbelhugg i Panama

Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson

Mikael Karlsson och Anders Holm med varsin cubera på 40 pound. Foto: Mathias Larsson

Tre dagar har avverkats av Drömresan i Panama och här kommer en sammanfattning av de två senaste fiskedagarna från teamet.
Andra dagen tillbringades off-shore i jakt på dorado, sailfish och marlin. Fisket skedde kring ön Montuosa och Hannibal Bank, men drömhugg uteblev. Under eftermiddagen påträffades stim av ytjagande tonfisk i sällskap med stora flockar av delfiner. De snabba ”torpederna” lät sig dock inte överlistas av några skvättande popper.
Tredje dagen för Drömresan är snart över och i skrivande stund inväntas kvällsmat efter umgänge i poolen, där dagens upplevelser diskuteras kors och tvärs. Tidigt imorse bar det iväg till ön Coiba och intensivt popperfiske inleddes längs branta bergväggar som stupar ner i det blåskimrande havet. Vid ett tillfälle i sällskap med en krokodil. Framåt lunch gav popperfisket resultat i form av rainbow runner och white jack från Henrik Blom respektive Fredrik von Elern.
Efter lunch kom så ett drömhugg intill en bränning då Fiskejournalens Anders Holm landade en roosterfish som gasten uppskattade till hela 65 pound. Lyckan, och utmattningen, var total!
Strax dessförinnan hade även vinnaren Henrik landat en fin roosterfish. Nu ställdes siktet in på fiske med ”chum bait” (driftande fiskstycken) – som gav utdelning ganska omgående. Anders fiskelycka fortsatte och han fick ett stenhårt hugg där fisken krokades. Efter en tuff fajt med redan möra armar landades en cubera på 40 pound. Som om inte det vore nog fick Mikael Karlsson under Anders drillning även han ett stenhårt hugg och ytterligare en cubera på dryga 40 pound fick syna båten – ett underbart cubera-dubbelhugg krönte dagen!
Imorgon väntar en ny dag i jakt på de explosiva fiskarna i Stilla havet.
Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!