Efterlängtad göspremiär i Säffle

Gösrikt vatten. Zon 1 i Säffle är Byälvens mest eftertraktade sträcka och erbjuder i år 20 fiskeplatser. Endast en fiskare per dag får fiska på respektive plats och högst ett handredskap får användas. Foto: Emanuel Andersson 

I dag öppnar årets gössäsong i centrala Säffle. Premiären sker senare en vanligt och förhoppningsvis har de nya reglerna gynnat gösen.

Åtstramningen av reglerna, som orsakats av olovligt fiske på gös genom Säffle, har delvis inneburit totalt fiskestopp på vissa sträckor. Men i dag är åter fiske möjligt och de mest eftertraktade platserna lär snabbt fyllas på.
Göspremiären brukar bli en riktig folkfest och riktar sig till alla oavsett fiskeerfarenhet. Säffle Sportfiskeförening ansvarar för programmet i samarbete med Säffle kommun och Länsstyrelsen.

Startskottet går klockan 10, då försäljning av fiskekort drar igång. Även prova-på-fiske erbjuds, liksom bland annat musikunderhållning, tipspromenad och information från Länsstyrelsen och Säffle Sportfiskeförening.

Se hela programmet här.

Vi önskar fiskare och arrangörer en trevlig dag och kommer med en premiärrapport i morgon.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Fullspäckat scenprogram på Sportfiskemässan

Jakub Vagner och Marko ”Markoolio” Lehtosalo är bara några av de färgstarka personer som kommer att medverka under Sportfiskemässan i Stockholm. Scenprogrammet är nu klart och bjuder på högklassig underhållning under samtliga dagar!

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!