En månad kvar till Fiskekryssningen

Häng med du också! Fiskekryssningen är till för att sportfiskare ska träffas, utbyta erfarenheter och ha kul tillsammans.

Häng med du också! Fiskekryssningen är till för att sportfiskare ska träffas, utbyta erfarenheter och ha kul tillsammans.

Än är det inte försent att anmäla sig till Fiskekryssningen. Ta med dig tre fiskekompisar och dela på en hytt. Då kan ni åka för 690 kronor per person och få uppleva höstens roligaste sportfiskehändelse.
På fredagen den 7 november samlas vi alla på Siljaterminalen i Värtahamnen. 19.30 kan alla som vill delta i sportfiskemiddagen i buffématsalen. Under fredagskvällen följer föredrag och underhållning. Ge-fan-i-våra-vatten-bandet Weeping Willows med gästartister uppträder. Under lördagen kommer det att hållas över 30 föredrag och workshops samt en minimässa. Läs detaljerna i vårt schema.

Vad kostar det?
Det billigaste man kan komma undan är 690 kr/person. Då får man samsas fyra personer i en klass E-hytt. Vill man åka lite lyxigare och är två som vill dela hytt, kostar det 1070 kr/person i klass B-hytt. Önskar du dessutom ett fönster och A-klass, går det på 1190 per person. Det finns flera olika klasser och priser. I priset ingår underhållning, föreläsningar och workshops.
Vi rekommenderar att man bokar ett matpaket. Det kostar 602 kr och då ingår buffémiddag inkl öl och vin, frukost samt buffélunch. Om man ångrar sig och inte vill äta i buffématsalen, kan man använda värdet av sina matkuponger i de andra restaurangerna.

Hur kommer man dit?
TallinkSiljas egna bussar går från drygt 30 mellansvenska städer . Kolla här om de går från er stad. De kostar 110-290 kr enkel väg. Det går också bussar från Göteborg. De körs av Stjärnås sportfiske och kostar 395 kr tur och retur. Ring 031-187848 eller maila sonny@stjarnassportfiske.se
Sista incheckning i Värthamnen är cirka 18 på fredagen och ankomst på lördagen är 18.15.
Har ni frågor, kan ni maila till fiskekryssningen@fiskejournalen.se
Vill ni boka direkt gör ni det här eller ringer 08-666 33 33.
 Mer info hittar ni på fiskekryssningen.se

 

Annons
AKTUELLT

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!