Enorm flundra från Finnmark

Rekordflundran säkrades snabbt och hade mycket krafter kvar. Det hade inte Peter Holik efter att han tvingat upp den väldiga fisken. Foto: Peter Holik

Ett misstänkt bottennapp började plötsligt få liv och 20 minuter senare var Peter Holiks krafter slut. Men då var den 220 centimeters långa hälleflundran redan säkrad vid båten. Fisken innebar nytt camp-rekord och tros ha vägt omkring 150 kilo!

Fisken fångades i torsdags uppe vid den norska nordspetsen. Peter och hans vänner hade hyrt båt från Nordkyn Nordic Safaris och hugget kom sent på kvällen vid grundflaket Taga, omkring 4 distans från campet. Betet var en Savage Gear 3D Herring som fullständigt slukades av monsterflundran.

”…mina krafter var helt slut och jag tror inte jag hade klarat en rusning”

– Det blev helt stumt och jag trodde först att jag fastnat i botten. Men sedan började det röra på sig! Fisken var enormt tung och jag fick pressa allt jag kunde för varje decimeter. Det kändes faktiskt lite overkligt. Efter 20 minuter var fisken uppe och vi kunde snabbt säkra den med rep och krok. Det var tur det, för mina krafter var helt slut och jag tror inte jag hade klarat en rusning. När vi släppte tillbaka fisken stack den iväg med en väldig fart, så av oss två var jag den tröttaste, berättar Peter.

Peters rekordfisk väckte stor glädje hos alla inblandade och en tacksamhet hos fångstmannen.
– Att få fånga en sådan fisk känns verkligen speciellt. Jag inser vilken tur jag haft och kommer nog aldrig kunna fånga något liknande igen, hälsar han från bilen på väg hem.

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Fullspäckat scenprogram på Sportfiskemässan

Jakub Vagner och Marko ”Markoolio” Lehtosalo är bara några av de färgstarka personer som kommer att medverka under Sportfiskemässan i Stockholm. Scenprogrammet är nu klart och bjuder på högklassig underhållning under samtliga dagar!

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!