Enorm flundra från Finnmark

Rekordflundran säkrades snabbt och hade mycket krafter kvar. Det hade inte Peter Holik efter att han tvingat upp den väldiga fisken. Foto: Peter Holik

Ett misstänkt bottennapp började plötsligt få liv och 20 minuter senare var Peter Holiks krafter slut. Men då var den 220 centimeters långa hälleflundran redan säkrad vid båten. Fisken innebar nytt camp-rekord och tros ha vägt omkring 150 kilo!

Fisken fångades i torsdags uppe vid den norska nordspetsen. Peter och hans vänner hade hyrt båt från Nordkyn Nordic Safaris och hugget kom sent på kvällen vid grundflaket Taga, omkring 4 distans från campet. Betet var en Savage Gear 3D Herring som fullständigt slukades av monsterflundran.

”…mina krafter var helt slut och jag tror inte jag hade klarat en rusning”

– Det blev helt stumt och jag trodde först att jag fastnat i botten. Men sedan började det röra på sig! Fisken var enormt tung och jag fick pressa allt jag kunde för varje decimeter. Det kändes faktiskt lite overkligt. Efter 20 minuter var fisken uppe och vi kunde snabbt säkra den med rep och krok. Det var tur det, för mina krafter var helt slut och jag tror inte jag hade klarat en rusning. När vi släppte tillbaka fisken stack den iväg med en väldig fart, så av oss två var jag den tröttaste, berättar Peter.

Peters rekordfisk väckte stor glädje hos alla inblandade och en tacksamhet hos fångstmannen.
– Att få fånga en sådan fisk känns verkligen speciellt. Jag inser vilken tur jag haft och kommer nog aldrig kunna fånga något liknande igen, hälsar han från bilen på väg hem.

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

130-centimetare högg tre gånger

Alex Hägg tar ett fast grepp om ledningen i gäddtävlingen Sommargäddan efter en väldig – och minst sagt glupsk – 130 centimetare. Den mäktiga gäddan högg först på kompisens jigg två gånger innan Alex kunde kroka den. – Det var helt sjukt, hälsar han.

Sverige får ny lag om vattenkraft: ”Ytterligt pinsamt”

Den 14 juni godkände riksdagen regeringens förslag om en ny lagstiftning för landets vattenkraft. Samtliga motioner avslogs så förslaget accepterades i sin helhet. – Ytterligt pinsamt för vissa partier som säger sig vara ”gröna”, menar Christer Borg, generalsekreterare på Älvräddarna.

“Fågelfisk” går viralt

En karp som nyligen fångades i Kina uppvisar en minst sagt märklig huvudform. Fångstfilmen har på kort tid fått stor spridning på sociala medier där fisken kallas ”bird fish”. Kinesiska forskare tror att deformationen kan ha uppkommit i fosterstadiet.

Närkontakt med späckhuggare!

Vanligtvis rapporterar vi inte om däggdjur, men när vi får en samling fantastiska bilder från en magisk närkontakt med en grupp späckhuggare utanför Orust kan vi bara inte låta bli. Så håll till godo – här kommer ett bildspel på några av klotets mäktigaste rovdjur!

Film om den stressade Östersjötorsken

Torsken i Östersjön har det inte lätt och behöver all hjälp den kan få. WWF har släppt en kortfilm som förklarar torskens utsatta situation och viktiga roll i ekosystemet. Vill du själv bidra till att vända trenden i Östersjön? Skippa i så fall torsken på tallriken!

Flugfiskade kustöring – fick hälleflundra

På våra breddgrader är det sällsynt att flugrullen förlorar 150 meter backing i ett nafs, men just det fick Hermann Kværnstuen Hartvigsen uppleva under hans senaste havsöringspass. Nytt norskt havöringsrekord? Nej, men en urstark hälleflundra på 13 kilo!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!