Enorm flundra från Finnmark

Rekordflundran säkrades snabbt och hade mycket krafter kvar. Det hade inte Peter Holik efter att han tvingat upp den väldiga fisken. Foto: Peter Holik

Ett misstänkt bottennapp började plötsligt få liv och 20 minuter senare var Peter Holiks krafter slut. Men då var den 220 centimeters långa hälleflundran redan säkrad vid båten. Fisken innebar nytt camp-rekord och tros ha vägt omkring 150 kilo!

Fisken fångades i torsdags uppe vid den norska nordspetsen. Peter och hans vänner hade hyrt båt från Nordkyn Nordic Safaris och hugget kom sent på kvällen vid grundflaket Taga, omkring 4 distans från campet. Betet var en Savage Gear 3D Herring som fullständigt slukades av monsterflundran.

”…mina krafter var helt slut och jag tror inte jag hade klarat en rusning”

– Det blev helt stumt och jag trodde först att jag fastnat i botten. Men sedan började det röra på sig! Fisken var enormt tung och jag fick pressa allt jag kunde för varje decimeter. Det kändes faktiskt lite overkligt. Efter 20 minuter var fisken uppe och vi kunde snabbt säkra den med rep och krok. Det var tur det, för mina krafter var helt slut och jag tror inte jag hade klarat en rusning. När vi släppte tillbaka fisken stack den iväg med en väldig fart, så av oss två var jag den tröttaste, berättar Peter.

Peters rekordfisk väckte stor glädje hos alla inblandade och en tacksamhet hos fångstmannen.
– Att få fånga en sådan fisk känns verkligen speciellt. Jag inser vilken tur jag haft och kommer nog aldrig kunna fånga något liknande igen, hälsar han från bilen på väg hem.

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.

Regnbågar på rymmen fiskas i Storsjön

Tusentals regnbågar tros ha rymt från en odling i södra Storsjön. Arten hör inte hemma i systemet och kan påverka öringen negativt. Därför välkomnar nu Länsstyrelsen i Jämtland att de snarast fiskas upp.

Sportfiskarna söker nya medarbetare

Har du lust att bli ungdomsansvarig i Malmö eller projektledare för Sportfiskarnas satsning med att få fler barn och ungdomar att börja fiska? I så fall finns det nu två spännande tjänster att söka.

Temadag om vattenvård och flugfiske

Hur skapas förutsättningar för välmående vattendrag och starka öringbestånd? Det och mycket annat kommer att diskuteras den 10 september då Tranås Energi bjuder in till en fullspäckad temadag. Deltagarna får bland annat besöka Visskvarns kraftstation och lyssna på föredrag av fiskeprofilen Johan Klingberg och Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!