Enorm höstgädda tagen på jerk

Martin med sin väldiga jerkgädda. Märket på vänstersidan gör den lätt att känna igen. Kanske kan den fångas i framtiden och då väga över femton kilo? Foto: Martin Peterson

Ibland kan det vara värt att testa nya vatten. Det gjorde Martin Peterson i lördags och resultatet blev en jerkfångad gäddmadam på 14,47 kilo!

Martin och hans kompisar i Team Diablo ville hitta nya vatten efter att kustfisket efter gädda varit trögt. Sagt och gjort, vännerna gav sig av till en oprövad sjö och fann en intressant djupkant på mellan två och fyra meter. Martin fiskade med en gäddkombo från Ifish och satsade på en 12-centimeterns Salmo Slider i färgen Hor. Betet är snabbsjunkande och fick snabbt en brysk uppvaktning.
– Hugget var stenhårt och gäddan bjöd på en härlig fight. Jag satte hård press och efter några minuter kunde fisken håvas. Efter vägning, mätning och några snabba bilder återutsattes fisken utan problem, berättar Martin.

Gäddan var 124 centimeter lång och vägde 14,47 kilo. Det innebar en putsning av Martins tidigare personbästa med knappt 4 hekto, och ett steg närmare det magiska 15-kilosstrecket.

”Det här var min 48:e gädda över tio kilo så det visar hur svårt det är att komma över femton kilo”

– Det här var min 48:e gädda över tio kilo så det visar hur svårt det är att komma över femton kilo. Men skam den som ger sig – hon ska upp någon gång, hälsar Martin.

Till dess säger vi grattis till en fantastisk fisk!

8
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Större, tyngre, modernare – HiLo 2017

2017 års upplaga av Abu Garcias välrenommerade bete Hi-Lo är både längre och tyngre – dessutom har den klassiska vobblern förärats med en ny intressant och ack så viktig detalj. I över 60 år har Hi-Lo fångat gäddor, gösar och abborrar på olika djup, tack vare den ställbara skeden. En egenskap lika viktig då som

Monstergädda bjöd på action i håven

Jean-Marc Brison hade kastat hela dagen med stora beten i hopp om att lura någon av de beryktade storgäddorna i den holländska sjön. På eftermiddagen tittade solen fram och då kom belöningen!

Stora problem för kustharren

De unika harrbestånden i Bottniska viken är hotade. Det visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten. – Flera insatser krävs för att öka kunskapen om harren i Östersjön och för att kunna bevara och stärka beståndet, säger Sofia Brockmark på HaV.

LÄSARRESA: Häng med Fiskejournalen till Risøysundet!

I samarbete med Nordic Sea Angling anordnar nu Fiskejournalen en unik läsarresa till havsfiskeparadiset Risøysundet. Det blir midnattsol, fantastisk natur, go gemenskap och ett kriminellt spännande fiske! Risøysundet är känt för sina enorma hälleflundror, stortorskar och grova sejar – lägg där till ett superspännade artfiske så är den salta fiskedrömmen komplett. Ta chansen att följa

Fiskejournalen nummer 9 – nu i butik!

Mörkret dominerar utanför fönsterrutorna och flera vatten täcks redan av is. Många jublar och ser fram emot en ny säsong av pimpel och ismeten. Andra finner öppet vatten och anpassar tekniken efter kylan. Några växlar ner sitt fiske och inväntar våren. Oavsett hur dina planer set ut lär du gilla vårt senaste nummer!

”Smarta” Spydro filmar huggen

Sportfiskekameran Spydro uppges vara den första ”smarta” fiskekameran för undervattensbruk, genom att den automatiskt spelar in allt spännande som händer och skickar filmerna direkt till din mobil. 

Har du koll på säkerheten?

Det trevliga vinterfisket kan snabbt övergå till en skräckupplevelse med dödlig utgång om du inte har koll på livsavgörande säkerhetsdetaljer. Här får du via rörliga bilder och information från issakerhet.se koll på läget. Dela med dig till familj och vänner. För många av oss kom vintern som ett brev på posten och i med den

Ensamfiske gav drömrocka

Även för erfarna proffsfiskare sticker vissa fångster ut. Så var det när Christer Gjövaag nyligen fick en väldig svartbuksrocka under ett ensamfiske ute på Trondheimsfjorden. – Min bästa fångst hittills i livet, konstaterar den glada fångstmannen.

Hur ser dina färgade beten ut på djupet?

Har du någonsin funderat på hur din röda vobbler ser ut på tio meters djup? Här kommer en film som visar hur tio olikfärgade plaströr ser ut från ytan ner till 47 meters djup.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!