Enorm höstgädda tagen på jerk

Martin med sin väldiga jerkgädda. Märket på vänstersidan gör den lätt att känna igen. Kanske kan den fångas i framtiden och då väga över femton kilo? Foto: Martin Peterson

Ibland kan det vara värt att testa nya vatten. Det gjorde Martin Peterson i lördags och resultatet blev en jerkfångad gäddmadam på 14,47 kilo!

Martin och hans kompisar i Team Diablo ville hitta nya vatten efter att kustfisket efter gädda varit trögt. Sagt och gjort, vännerna gav sig av till en oprövad sjö och fann en intressant djupkant på mellan två och fyra meter. Martin fiskade med en gäddkombo från Ifish och satsade på en 12-centimeterns Salmo Slider i färgen Hor. Betet är snabbsjunkande och fick snabbt en brysk uppvaktning.
– Hugget var stenhårt och gäddan bjöd på en härlig fight. Jag satte hård press och efter några minuter kunde fisken håvas. Efter vägning, mätning och några snabba bilder återutsattes fisken utan problem, berättar Martin.

Gäddan var 124 centimeter lång och vägde 14,47 kilo. Det innebar en putsning av Martins tidigare personbästa med knappt 4 hekto, och ett steg närmare det magiska 15-kilosstrecket.

”Det här var min 48:e gädda över tio kilo så det visar hur svårt det är att komma över femton kilo”

– Det här var min 48:e gädda över tio kilo så det visar hur svårt det är att komma över femton kilo. Men skam den som ger sig – hon ska upp någon gång, hälsar Martin.

Till dess säger vi grattis till en fantastisk fisk!

8
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

130-centimetare högg tre gånger

Alex Hägg tar ett fast grepp om ledningen i gäddtävlingen Sommargäddan efter en väldig – och minst sagt glupsk – 130 centimetare. Den mäktiga gäddan högg först på kompisens jigg två gånger innan Alex kunde kroka den. – Det var helt sjukt, hälsar han.

Sverige får ny lag om vattenkraft: ”Ytterligt pinsamt”

Den 14 juni godkände riksdagen regeringens förslag om en ny lagstiftning för landets vattenkraft. Samtliga motioner avslogs så förslaget accepterades i sin helhet. – Ytterligt pinsamt för vissa partier som säger sig vara ”gröna”, menar Christer Borg, generalsekreterare på Älvräddarna.

“Fågelfisk” går viralt

En karp som nyligen fångades i Kina uppvisar en minst sagt märklig huvudform. Fångstfilmen har på kort tid fått stor spridning på sociala medier där fisken kallas ”bird fish”. Kinesiska forskare tror att deformationen kan ha uppkommit i fosterstadiet.

Närkontakt med späckhuggare!

Vanligtvis rapporterar vi inte om däggdjur, men när vi får en samling fantastiska bilder från en magisk närkontakt med en grupp späckhuggare utanför Orust kan vi bara inte låta bli. Så håll till godo – här kommer ett bildspel på några av klotets mäktigaste rovdjur!

Film om den stressade Östersjötorsken

Torsken i Östersjön har det inte lätt och behöver all hjälp den kan få. WWF har släppt en kortfilm som förklarar torskens utsatta situation och viktiga roll i ekosystemet. Vill du själv bidra till att vända trenden i Östersjön? Skippa i så fall torsken på tallriken!

Flugfiskade kustöring – fick hälleflundra

På våra breddgrader är det sällsynt att flugrullen förlorar 150 meter backing i ett nafs, men just det fick Hermann Kværnstuen Hartvigsen uppleva under hans senaste havsöringspass. Nytt norskt havöringsrekord? Nej, men en urstark hälleflundra på 13 kilo!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!