Enorm höstgädda tagen på jerk

Martin med sin väldiga jerkgädda. Märket på vänstersidan gör den lätt att känna igen. Kanske kan den fångas i framtiden och då väga över femton kilo? Foto: Martin Peterson

Ibland kan det vara värt att testa nya vatten. Det gjorde Martin Peterson i lördags och resultatet blev en jerkfångad gäddmadam på 14,47 kilo!

Martin och hans kompisar i Team Diablo ville hitta nya vatten efter att kustfisket efter gädda varit trögt. Sagt och gjort, vännerna gav sig av till en oprövad sjö och fann en intressant djupkant på mellan två och fyra meter. Martin fiskade med en gäddkombo från Ifish och satsade på en 12-centimeterns Salmo Slider i färgen Hor. Betet är snabbsjunkande och fick snabbt en brysk uppvaktning.
– Hugget var stenhårt och gäddan bjöd på en härlig fight. Jag satte hård press och efter några minuter kunde fisken håvas. Efter vägning, mätning och några snabba bilder återutsattes fisken utan problem, berättar Martin.

Gäddan var 124 centimeter lång och vägde 14,47 kilo. Det innebar en putsning av Martins tidigare personbästa med knappt 4 hekto, och ett steg närmare det magiska 15-kilosstrecket.

”Det här var min 48:e gädda över tio kilo så det visar hur svårt det är att komma över femton kilo”

– Det här var min 48:e gädda över tio kilo så det visar hur svårt det är att komma över femton kilo. Men skam den som ger sig – hon ska upp någon gång, hälsar Martin.

Till dess säger vi grattis till en fantastisk fisk!

8
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Giganternas kamp på Sportfiskemässan!

Är du sugen på högoktaniga fiskehistorier om världens största sötvattensarter? När Sveriges meste fiskeäventyrare, Martin Falklind, möter Discovery-legendaren Jakub Vagner blir det en svårslagen mix av humor, hugg och skrikande rullar!

Kunglig glans över lyckad laxgala

I tisdags hölls Laxgalan på Berns i syfte att belysa Östersjölaxens situation och samla in pengar för att stärka bestånden. Kung Carl XVI Gustaf och Drottningen var hedersgäster och bidrog till att ge aftonen en högtidlig inramning. Innan kristallkronorna släcktes hade närmare 2,5 miljoner kronor insamlats till Stiftelsen för Östersjölaxen.

Storskaligt tjuvfiske i Gömmaren

Sjön Gömmaren söder om Stockholm har haft påhälsning av fräcka tjuvfiskare som använt nät nattetid. Nu vill Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförening få in tips för att komma åt förövarna.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Pimpelrobot sköter rycken

Är det viktigt att du själv håller i pimpelspöt när hugget kommer? Om inte så finns hjälp att få när fingrarna är stelfrusna, eller när du bara vill ha fler fiskande spön i vattnet.

Pris till Mörrums Kronolaxfiske

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Skånsk skola utbildar sportfiskeguider

Det nappade inget vidare, men stämningen var ändå på topp när Esbjörn Möllerström och hans elever på Önnestadsgymnasiet pimplade abborre och tränade issäkerhet. – Det är en riktigt bra utbildning. För mig som älskar fiske passar den perfekt, berättar förstaårseleven Albin Rosdahl.

Rönne å kan bli eldorado för laxfiskare

Planer finns på att göra Eslöv till ett laxfiskecenter av rang, i likhet med Mörrum som i dag lockar turister från när och fjärran. Ett stort steg på vägen vore att riva de kraftverk som blockerar för laxen i Rönne å.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!