Norrland

Fiskefesten – en ny norrländsk satsning

Skellefteå kommun och Länsstyrelsen i Västerbotten tyckte att det behövdes ett samlande event för områdets många sportfiskare. Resultatet blev Fiskefesten, som kommer att hållas i Skellefteå Folkpark den 21 april.

Så ismetar du storgäddan – 10 heta tips!

Är du sugen på att ismeta grov gädda och behöver lite hjälp på traven? Här kommer Fredrik Lindhs tio bästa tips på hur du fångar riktigt stora gäddor. Funkar de? Helt klart! Förra säsongen fick Fredrik tio gäddor över tio kilo, varav två mätte en bra bit över 130 centimeter!

Magkänsla gav monsterabborre

Tony Nyman, som förra året drog till med en av fjolårets största abborrar, slår till igen. Den här gången med en fantastisk höstfisk på 52 centimeter och 2160 gram. Det kan han tacka magkänslan för – en titt i skyn fick honom att tänka om och satsa på abborre istället för gädda!

Nytt svenskt rekord för kanadaröding

Rickard Linderots monsterstora kanadaröding från i somras har godkänts som nytt svenskt rekord. Fisken togs på trolling i Björkvattnet utanför Tärnaby, och var nästan kilot tyngre än det tidigare rekordet från samma vatten. Rickard säkrade därmed sitt tredje rekord, eftersom han även har fångat Sveriges tyngsta gräskarp och sutare.

”Ett år i Abborrträsk” – nu på Youtube!

Efter lång tid i skymundan är nu Norrlands inland hetare än någonsin på sportfiskekartan. Martin Falklinds film ”Ett år i Abborrträsk” lär späda på norrlandsfebern och finns nu på nätet!

Norrlands inland – ett fiskeparadis

Följ med under ett helt fiskeår i den lilla byn Abborrträsk i Norrbotten! Här har Martin Falklind filmat traktens huggvilliga rödingar, gäddor och abborrar.

Falklind och Westrin på turné

Martin Falklind och Gunnar Westrin är båda välkända Fiskejournalenprofiler med ett stort miljöengagemang. Nu åker de båda på turné till Östersund, Härnösand, Piteå och Umeå för att föreläsa på temat ”Värna våra vatten”. Gillar du sköna historier och fiskevård, och bor du i närheten av Östersund, Härnösand, Piteå och Umeå? Då får du inte missa föreläsningsturnén nästa vecka

Bättre laxfiske i norr?

Fler laxar som simmar hem till Norrlandsälvarna betyder ökad fisketurism, inkomster till bygden och fler arbetstillfällen. Hur detta ska åstadkommas diskuteras vid ett laxseminarium i Luleå den 15 mars. Efter drivgarnsförbudet i Östersjön 2008 fick vi fantastiska laxsteg i de svenska älvarna, men redan året efter dalade kurvan och 2010 blev ett rent katastrofår, med

Hemsida med fisketips

En ny hemsida från Norrland är rena guldgruvan för den som söker råd och tips. Fiskeprofilen Lauri Aarnipuro delar frikostigt med sig att sin stora kunskap om olika fisketekniker. Lauri Aarnipuro från Umeå är välkänd för FJ:s läsekrets då han under åren figurerat i ett flertal reportage. Pimpelfiske efter storharr vid Holmön och trolling efter

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!

Laddar