Favoritledning i 100-klubben

Efter fem timmars idogt nötande krokade Per Berglund den här fina gäddan på 128 centimeter.

Fiskejournalens populära 100-klubben fortsätter att fyllas på med gäddor från hela landet. En som tagit en gädda, som med rejäl marginal klarar 100-centimetersgränsen, är Per Berglund, Skellefteå.

Den 27 augusti var han ute på en sjö kallad Bodaträsket och fick en riktig supergädda på kroken. Per berättar:
– En fin sensommardag så var en fisketur givet. Efter cirka fem timmar utan hugg så small det på ordentligt. Efter ungefär en kvart så kunde jag landa denna madam på hela 12,58 kilo, lång och slank.
Den 128 centimeter långa gäddan högg på en Westins gädda och gör att Per nu också automatiskt deltar i vår prestigefyllda tävling Metergädddan.

När du anmäler din gädda
Men, det är en bit till toppen. Den omutliga och ihärdige Nicklas Hallnor från Piteå leder stort med sina 5 890 centimeter gädda. Ställningen är som följer:

1       5890 cm     Nicklas Hallnor, Piteå
2       3384 cm     Hampus Pacholik, Kil
3       1850 cm     Viktor Sundkvis, Arjeplog
4       1824 cm     Jörgen Carlsson, Mora
5       1612 cm     Magnus Ranberg, Arjeplog

Unikt fiske i Sibbofjärden eller i gäddparadiset Blekinge
Bara för dig som medlem i 100-klubben har vi tagit fram ett par fantastiska erbjudanden. Till mycket förmånliga priser kan du boka in dig på en helg i Blekinges gäddrika skärgård. I fina stugor på Sandhamn Marine bor du precis vid vattnet och har fantastiska gäddvatten bokstavligen runt hörnet.
Mytomspunna Sibbofjärden är ett annat erbjudande vi vill slå ett slag för. Här får du åka med en professionell guide ut och fiska på ett av Sveriges absolut hetaste gäddvatten. Läs mer om hur och när på http://tavling.fiskejournalen.se/hundraklubben/event/
OBS! Kom ihåg att det är först till kvarn som gäller. Boka nu så du inte missar chansen.

Nicka Hellenberg

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!