Fin liten film om fiskevård

Inventering i en västsvensk bäck. Bild: Tellis Katsogiannos

Fiskevårdsnätverket Göteborg gör stora insatser för att havsöringen ska kunna leka i närområdets vatten. Nu har Telis Katsogiannos klippt ihop en kort film som visar hur det kan se ut när det arbetas i bäckarna.

Biotopvård är viktigt för havsöringens lek och utförs inte sällan av riktiga eldsjälar. Sådana finns det gott om i Fiskevårdsnätverket Göteborg och Tellis film ger en inblick i vad insamlade pengar kan gå till.

”Alla som älskar havsöringen borde på ett eller annat sätt stötta denna fantastiska verksamhet”

– Sedan några år tillbaka har jag försökt stötta den lokala fiskevården så mycket jag kan ekonomiskt med mässan Havsöringens dag samt genom sponsring. Tyvärr hinner jag personligen inte vara med så mycket rent praktiskt som hjältarna i nätverket. I sensomras pratade jag med Patrik Ohlsson och folket i nätverket om att jag gärna ville hjälpa till mer med reklam och jag ville göra en film om deras fantastiska arbete. Sagt och gjort så träffades vi några gånger i höstas där jag filmade och hjälpte till. Alla som älskar havsöringen borde på ett eller annat sätt stötta denna fantastiska verksamhet, hälsar Tellis.

 

Snart rullar det in nya kronor på fiskevårdskontot. I morgon är det dags för Barfly i Göteborg och i slutet av månaden firas Havsöringens dag. Därefter går Sea Trout Open av stapeln den 7-8 april.

Andra sätt att stötta Fiskevårdsnätverket Göteborg kan du läsa om här.

Hans Hällman

Dela artikeln via e-post

Annons
AKTUELLT

Mörtstuga orsakade drunkningslarm

En person i Surahammar fann fotsteg på isen som slutade vid en vak. Räddningstjänsten larmades och dykare kom till platsen. De hittade snabbt en mörtstuga och kunde blåsa faran över. – Jag förstod direkt att det var min mörtstuga när jag läste om larmet, säger Mattias Dahlström.

Klartecken för gäddfabrik i Sörmland

Sportfiskarna kommer att anlägga en nästan 15 hektar stor våtmark mellan Nyköping och Trosa. Insatsen förväntas ge fina områden för leksugna gäddor – och på sikt även ett bättra gäddfiske.

Fullspäckat scenprogram på Sportfiskemässan

Jakub Vagner och Marko ”Markoolio” Lehtosalo är bara några av de färgstarka personer som kommer att medverka under Sportfiskemässan i Stockholm. Scenprogrammet är nu klart och bjuder på högklassig underhållning under samtliga dagar!

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!