Fin sommarabborre från Dalarna

Så här glad blir man när drömmen går i uppfyllelse! Foto: Johan Borg

Den unge och hängivne fiskaren Jonathan Borg har kämpat länge för  ett nytt personbästa på abborre. För ett par dagar sedan tog väntan slut efter ett drömhugg på kvällens sista kast.

Jonathan och hans bror hade inte haft någon större fiskelycka och bestämde sig för att åka hem. Men Jonathan ville prova ett sista kast och skickade iväg sin Illex Nitro mot mitten av sjön.

”Det högg stenhårt direkt och jag ryckte i spöt så det böjdes i botten”

– Det högg stenhårt direkt och jag ryckte i spöt så det böjdes i botten. Men fisken krokades inte så jag fortsatte jigga i hopp om att den skulle göra ett nytt utfall. Det gjorde den! Nu satt mothugget klockrent och jag kände direkt att det var något stort. Jag sa åt brorsan att ta fram håven och vara redo, för den här ville jag inte tappa! Fisken var urstark och det tog lång tid att få in den till båten. Första håvningen misslyckades och följdes av en ursinnig rusning. Jag blev plötsligt nervös och trodde att fisken skulle slita sig. Men till slut lyckades min bror få in den i håven och då såg vi hur otroligt stor den var, berättar Jonathan.

Fisken, som mätte 48 centimeter och vägde 1,49 kilo, släpptes varsamt tillbaka efter några snabba bilder.
– Det kändes härligt att landa en sådan fisk och att få se den simma vidare, hälsar Jonathan.

Grattis till en riktigt fin abborre!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Sportfiskare rapporterar om fiskars hälsa

Har du sett sjuk, skadad eller död fisk under årets fiskepass? I så fall vill Statens veterinärmedicinska anstalt att du rapporterar dina iakttagelser. Sportfiskare kan på så sätt bidra med värdefull information när fiskarnas hälsa nu kartläggs.

Mängder av spökredskap uppfiskade i Norge

Nyligen avslutades en lyckad expedition, som syftade till att befria det norska kustvattnet från förlorade fiskeredskap. Insatsen resulterade bland annat i att 850 nät och 150 krabbtinor kunde plockas upp.

SM i gädda avgjordes i tät slutstrid

I dag gjorde tio team upp om den åtråvärda segern i SM i gädda – Catch with Care Sportfishing Masters 2017. Tävlingen avgjordes i Nyköpings skärgård och den direktsända kampen blev en nervpirrande holmgång. Eftermiddagens slutspurt blev avgörande och när båtarna vände hem hade team Jiggar.nu lyckats allra bäst.

Fusk med svensksåld tonfisk

Stockholms miljöförvaltning har avslöjat att butiker sålt tonfisk som behandlats för att se rödare och färskare ut. Att äta för gammal tonfisk kan ge histaminförgiftning – något som kan vara mycket allvarligt.

Rafflande slutspurt i SM i gädda

Många av Sveriges duktigaste gäddfiskare har under året kämpat om en exklusiv finalplats i SM i gädda – Catch with Care Sportfish Masters. I helgen avgörs tävlingen under festliga former i Nyköping. I morgon ska de tio högst placerade teamen från de första två finaldagarna göra upp om den åtråvärda titeln. För alla som inte kan följa

ICE HELIX – Humminbirds satsning på isfiske

Teknikföretaget Humminbird har nyligen släppt två ekolod lagom till vinterns stundande ispass. ICE HELIX-serien är fulladdad med nyutvecklad teknik som säkert kan falla många isfiskare i smaken.

Fiskade tillsammans med 3-åring – fick monstergädda

Att fånga en av årets största gäddor är en dröm för många. Och att få uppleva det tillsammans med sin treårige son – som dessutom håvar fisken – gör ju inte saken sämre. Här kommer Christoffer Svenssons egen berättelse om gårdagens oförglömliga drömfiske på Vänern!

Deppiga fiskar kan ge nya läkemedel

Depression drabbar många djurgrupper – och fiskar är inget undantag. Amerikanska forskare är nu i full gång med att studera deprimerade zebrafiskar i hopp om att kunna utveckla antidepressiva läkemedel.

Fiskejournalen – en tidning i medvind!

Nyligen publicerades en sammanställning av hur det går för landets tidskrifter. Många har tappat läsare sedan fjolårets mätning, men det finns undantag. Två lysande exempel är Fiskejournalen och Allt om Flugfiske, som i år har 18 respektive 15 procent fler läsare. Snacka om medvind!
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!