Fin sommarabborre från Dalarna

Så här glad blir man när drömmen går i uppfyllelse! Foto: Johan Borg

Den unge och hängivne fiskaren Jonathan Borg har kämpat länge för  ett nytt personbästa på abborre. För ett par dagar sedan tog väntan slut efter ett drömhugg på kvällens sista kast.

Jonathan och hans bror hade inte haft någon större fiskelycka och bestämde sig för att åka hem. Men Jonathan ville prova ett sista kast och skickade iväg sin Illex Nitro mot mitten av sjön.

”Det högg stenhårt direkt och jag ryckte i spöt så det böjdes i botten”

– Det högg stenhårt direkt och jag ryckte i spöt så det böjdes i botten. Men fisken krokades inte så jag fortsatte jigga i hopp om att den skulle göra ett nytt utfall. Det gjorde den! Nu satt mothugget klockrent och jag kände direkt att det var något stort. Jag sa åt brorsan att ta fram håven och vara redo, för den här ville jag inte tappa! Fisken var urstark och det tog lång tid att få in den till båten. Första håvningen misslyckades och följdes av en ursinnig rusning. Jag blev plötsligt nervös och trodde att fisken skulle slita sig. Men till slut lyckades min bror få in den i håven och då såg vi hur otroligt stor den var, berättar Jonathan.

Fisken, som mätte 48 centimeter och vägde 1,49 kilo, släpptes varsamt tillbaka efter några snabba bilder.
– Det kändes härligt att landa en sådan fisk och att få se den simma vidare, hälsar Jonathan.

Grattis till en riktigt fin abborre!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Klartecken för gäddfabrik i Sörmland

Sportfiskarna kommer att anlägga en nästan 15 hektar stor våtmark mellan Nyköping och Trosa. Insatsen förväntas ge fina områden för leksugna gäddor – och på sikt även ett bättra gäddfiske.

Fullspäckat scenprogram på Sportfiskemässan

Jakub Vagner och Marko ”Markoolio” Lehtosalo är bara några av de färgstarka personer som kommer att medverka under Sportfiskemässan i Stockholm. Scenprogrammet är nu klart och bjuder på högklassig underhållning under samtliga dagar!

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!