Fin sommarabborre från Dalarna

Så här glad blir man när drömmen går i uppfyllelse! Foto: Johan Borg

Den unge och hängivne fiskaren Jonathan Borg har kämpat länge för  ett nytt personbästa på abborre. För ett par dagar sedan tog väntan slut efter ett drömhugg på kvällens sista kast.

Jonathan och hans bror hade inte haft någon större fiskelycka och bestämde sig för att åka hem. Men Jonathan ville prova ett sista kast och skickade iväg sin Illex Nitro mot mitten av sjön.

”Det högg stenhårt direkt och jag ryckte i spöt så det böjdes i botten”

– Det högg stenhårt direkt och jag ryckte i spöt så det böjdes i botten. Men fisken krokades inte så jag fortsatte jigga i hopp om att den skulle göra ett nytt utfall. Det gjorde den! Nu satt mothugget klockrent och jag kände direkt att det var något stort. Jag sa åt brorsan att ta fram håven och vara redo, för den här ville jag inte tappa! Fisken var urstark och det tog lång tid att få in den till båten. Första håvningen misslyckades och följdes av en ursinnig rusning. Jag blev plötsligt nervös och trodde att fisken skulle slita sig. Men till slut lyckades min bror få in den i håven och då såg vi hur otroligt stor den var, berättar Jonathan.

Fisken, som mätte 48 centimeter och vägde 1,49 kilo, släpptes varsamt tillbaka efter några snabba bilder.
– Det kändes härligt att landa en sådan fisk och att få se den simma vidare, hälsar Jonathan.

Grattis till en riktigt fin abborre!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Börja fiska i sommar!

Är du 16 år eller yngre och vill fiska under sommarlovet men saknar utrustning? Ingen fara, tack vare ett unikt projekt kan du nämligen låna en fiskeutrustning hela sommaren!

Envishet gav 125-centimetare

Pelle Wallquist fortsatte att lägga timme efter timme i ett vatten han trodde på, trots att storhuggen uteblev. Men i går kom beviset på att magkänslan var kalibrerad. Ett ”bottennapp” började plötsligt röra på sig och snart lyfte han upp en vacker madame på 125 centimeter.

Krafttag mot läkemedel i svenska vatten

Regeringen vill se en minskning av läkemedelsrester i svenska vattendrag. Därför ger man nu på bidrag för tekniska investeringar som förbättrar reningen av avloppsvatten. 

Ny drömabborre för Dejan

Abborresset Dejan Milosevic fångade nyligen en fantastisk abborre under ett kvällspass i vårsolen. Fisken bjöd på ett stenhårt hugg och vägde in på 2,25 kilo.

8-fjordar får miljöpris

Projekt 8-fjordar tilldelas vattenmiljöpriset Sjöstjärnan för sitt arbete i Bohusläns fjordsystem.  – Riktigt roligt! Det här betyder jättemycket för oss, hälsar projektledaren Niclas Åberg.

Sportfiskare sökes till norskt tonfiskprojekt

Norska Havsforskningsinstituttet söker sportfiskare till en märkningsstudie på blåfenad tonfisk. Sportfiskarnas nationalitet är inte viktig – däremot sälls stora krav på både erfarenhet och utrustning.

Jörgens megaborre – nu också på film!

I veckan skrev vi om fiskeprofilen och abborrnestorn Jörgen Larssons svenskfångade personbästa – en ståtlig jägare på 2010 gram. Här kommer en film på den mäktiga releasen!

Boktips: ”Färnan – min favoritfisk”

Många metare har ett passionerat förhållande till färnan. En av dessa är biologen och specimenmetaren Carl-Johan Månsson som har skrivit en hel bok om hur denna stridbara fisk lever och kan fiskas.

Laxar i Lagan plågas till döds

Ett tiotal laxar har simmat in i en dödsfälla utan återvändo vid kraftverket i Laholm. Fiskarna är tydligt plågade och har drabbats av svampangrepp i det varma vattnet. – Nu får det räcka med djurplågeriet! Laxarna kan inte simma upp och de kan heller inte backa ner. Detta händer regelbundet och varför inte dammtröskeln som

Gäddfiske gav mäktig mal

När Aldin Ferhatovic fiskade kustgädda från land tog det plötsligt tvärstopp. Hans gäddjigg hade nämligen fallit en stor mal i smaken.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!