Fish Fight mot en miljon underskrifter

Den brittiske stjärnkocken Hugh Fearnley startar en kampanj för att ändra fiskepolitiken i Bryssel. Reglerna tvingar fiskare att kasta enorma mängder prima fisk tillbaka i sjön till ingen nytta. (Foto: Channel 4)

Kampanjen Fish Fight protesterar mot utkast, så kallad dumpning. Hittills har nästan 800 000 underskrifter samlats till det protestbrev som ska skickas till EU. Nu siktar vi på en miljon! Har du inte skrivit på, eller känner någon som borde göra det – hjälp oss att sprida kampanjen och stoppa det galna slöseriet.
Kampanjen Fish Fight passerar 800 000 namnunderskrifter när som helst. Att passera en miljon underskrifter känns helt plötsligt som ett rimligt mål. För att nå dit behöver vi er hjälp med att sprida kampanjen. Ju fler som ansluter desto bättre genomslag får protestbrevet.
Vill du veta mer om Fish Fight? Se filmen här nedan och besök vår sida Engagera Dig.
Skriv under protestlistan på www.fishfight.se.
Missa inte heller det tredje avsnittet av dokumentären Kampen om fiskarna som visas på SVT2 klockan 18:00.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Strimma av hopp för havens koraller

Amerikanska och brittiska forskare har funnit små ”öar” av koraller som återhämtat sig bra efter blekning. Upptäckten kan förhoppningsvis ge nya insikter i hur dessa hotade ekosystem kan skyddas.

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!