Fiske på teve i jul

Släng inte ut teven! Det visas en hel del fiske under julhelgen.(Foto: JasonLangheine/Creative commons)

Har du tröttnat på Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson? Då föreslår vi att du tar del av tablån här nedan. Vi har listat julhelgens program med inriktning på fiske och fiskar. Har vi missat något? Komplettera gärna i kommentarsfältet.
Källa: tv.nu

SVT 2

Späckhuggaren Luna

Kanadensisk dokumentär från 2009. När en flock späckhuggare som jagat sill i en bukt i British Columbia drar till havs för vintern blir en av ungarna kvar där inne. Den lilla valen får namnet Luna och blir snart en stor favorit bland människorna i området. Men i takt med att Luna blir alltmer orädd och tyr sig till fritidsbåtarna växer en lång konflikt fram. Ska vilda djur vara vilda eller en turistattraktion? Regisserad av Suzanne Chisholm och Michael Parfit. Även 25/12 i SVT2.
23 december kl.18:00

Kanal 10

Det totala sportäventyret

Brittisk sportserie från 2004. Tillsammans med en grupp vänner beger sig Marc Goddard för att paddla kajak i Cotahuasi-floden, högt uppe i Anderna. Men först måste de ta reda på om det överhuvudtaget är möjligt att ta sig fram i flodens hårda, fradgande vatten.
23 december kl.12:10

När fiskar anfaller

Amerikansk dokumentärserie från 2010. Avsnitt 1 av 4. Vi vet redan att vithajar och andra djuphavsrovdjur kan vara livsfarliga. Men världshavens skenbart harmlösa invånare kan också orsaka allvarliga skador. Denna dokumentär ger en inblick i de hot som lurar under ytan. Offer för olika fiskattacker berättar sina historier, experter analyserar vad som har hänt, medan avancerade kriminaltekniska illustrationer fyller i luckor, och beskriver vetenskapen bakom anfallen.
26 december kl.20:00

Viasat Nature

Nigel Marven på hajarnas ö

Brittisk naturserie från 2007. Nigel ger sig ut på en av sina hittills farligaste dykningar. Han dras med ut till havs av underströmmar och finner sig öga mot öga med en grupp jättehajar. 300 meter under vattenytan lyckas han lokalisera en flock småtaggade hajar.
23 Dec kl.13:00 (Avsnitt 5)
24 Dec kl.13:00 (Avsnitt 6)

Oceans

Fransk naturdokmentär från 2009. I sex år arbetade den Oscarnominerade regissören Jacques Perrin och hans team på 50 olika platser i världen – alla under havsytan. Tolv produktionsteam filmade över 100 olika djurarter, i situationer och miljöer det tidigare inte varit möjligt att filma. Man fick helt enkelt uppfinna ny teknik och avancerad utrustning för att lyckas fånga det omöjliga på bioduken.
25 Dec kl.18:00
26 Dec kl.08:00, 13:00

TV4 Sport

Gone fishing

Brittisk dokumentärserie från 2008. Spektakulära naturupplevelser blandas med sportfiske av högsta klass. Man skildrar, bland annat, hur besättningar på fiskebåtar kämpar mot tuffa förhållanden i havet utanför Antarktis, och möter såväl jättebläckfiskar som valar, isberg och pingviner.
23 dec kl.06:30, 13:25
26 dec kl.06:30, 12:00
27 dec kl.06:30, 13:25
28 dec kl.06:30, 13:25
29 dec kl.06:30, 13:25

Extremfiske

Brittisk dokumentärserie från 2010. Säsong 4. Avsnitt 5 av 6. Fiske-entusiasten och skådespelaren Robson Green jagar de mest svårfångade och farliga fiskarna världen över.
23 dec kl.07:00, 14:00
26 dec kl.07:00, 14:00

Fiske – lite djupare

Svenskt fiskemagasin. Programledarna Johan Broman och Fredrik Sjöblom reser till olika vatten i Sverige för att fiska och titta närmare på svensk fiskevård. I varje avsnitt följer en eller flera kända personer med för att fiska och skänka pengar till ett valfritt fiskevårdsprojekt.
24 dec avsnitt 1-4 från kl.13:00
25 dec avsnitt 5-8 från 14:00

Animal Planet

Hajattacker

Se vad som händer när en vithaj bryter sig ur en hajbur och stänger inne några dykare.
24 dec kl.20:05, 00:40 (Del 2)
25 dec kl.20:05, 22:40. 26 Dec 00:40, 21:55 (Del 3)

I hajens gap

Vi tar oss bokstavligen in i hajens gap när kameror placeras på och inuti havens mest fruktade jägare för att se hur det är att vara i hajens våld.
24 Dec kl.21:00
25 Dec kl.01:35

Hajinvasion

Ett forskarlag försöker ta reda på varför ett skrämmande stort antal vithajar börjat dyka upp nära kusterna i Sydafrika, Australien och Kalifornien.
23 Dec kl.21:55
24 Dec kl.03:10, 21:55, 22:40
25 Dec kl.02:30

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!