Fiskedygn på Älvräddarauktion

Fiske i Norrbyströmmen auktioneras ut under Flugfiskemässan

Fiske i Norrbyströmmen auktioneras ut under Flugfiskemässan

Älvräddarna håller auktion både på Flugfiskemässan och Sportfiskemässan. Pengarna går till att restaurera vattendrag, och bland annat ropas två exklusiva fiskedygn i Norrbyströmmen ut.
Vattendraget ligger i närheten av Borensberg i Östergötland, och är en ström som anlagts speciellt för fiske efter öring och regnbåge. Även vätterröding har planterats in på försök.
När Motala ström byggdes ut försvann viktiga lekplatser för fisken, men sedan Norrbyströmmen öppnade år 2006 finns återigen ett fiskevatten som lockar besökare till området. Genom att sponsra Älvräddarnas auktion vill man bidra till att restaurera och skydda fler strömmar.
Den som lägger högsta budet kammar hem fiske och boende för upp till tio personer, som får hela strömmen för sig själva. Fiskesträckan är omkring 700 meter lång, och består av sju pooler. Vattnet är klart, och enligt Manni Svensson som driver fiskecentret ser man tydligt hur fisken reagerar när flugan kommer flytande.
Värdet på fiskedygnen är cirka 20.000 kronor, och fisket kan bokas in från den första Juli och året ut. Auktionerna äger rum på Flugfiskemässan i Stockholm lördag den 12:e mars klockan 13:00-14:00, och på Sportfiskemässan i Jönköping lördag den 2:e april klockan 15:00.

Mer information om Norrbyströmmen hittar du här.

Kolla även in Älvräddarnas sida genom att klicka här.

Erik Kohlström

Annons
AKTUELLT

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!