Fiskejournalen – en tidning i medvind!

Allt fler läser Fiskejournalen och Allt Om Flugfiske.

Nyligen publicerades en sammanställning av hur det går för landets tidskrifter. Många har tappat läsare sedan fjolårets mätning, men det finns undantag. Två lysande exempel är Fiskejournalen och Allt om Flugfiske, som i år har 18 respektive 15 procent fler läsare. Snacka om medvind!

Intresset för sportfiske är stort i Sverige och omkring två miljoner testar fiskelyckan årligen. Glädjande nog vill många även läsa fiskemagasin. Fiskejournalen ökar i år med 18 procent, och når i genomsnitt 90 000 läsare per nummer.

”Det här är givetvis ett kul kvitto för både medarbetare och redaktion att vi är på rätt väg”

– Det här är givetvis ett kul kvitto för både medarbetare och redaktion att vi är på rätt väg. Jag tycker också att det är positivt för branschen. Ju fler sportfiskare vi når med våra budskap, såväl de roliga som viktiga, ju bättre är det för svenskt sportfiske. Dessutom tror jag att annonsörerna blir glada, säger Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen.

Även Allt om Flugfiske visar gröna siffror. I år når ett genomsnittligt nummer 39 000 läsare, vilket är 15 procent fler än i fjol. Tidningens chefredaktör Johan Klingberg tror att hårt arbete spelar en viktig roll i tidningens framgång.
– Vi och våra medarbetare arbetar ständigt stenhårt för att entusiasmera och inspirera våra läsare. I tidningarna finns en mer djuplodande kunskapsbank att hämta information ifrån, och våra läsare vet det, hälsar han.

Undersökningen utfördes av Orvesto Konsument. Här kan du läsa om hur den gick till och se hela listan.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

11 miljoner till hotat ålgräs

Ålgräsängar – torskens och många andra arters barnkammare – blir allt mer sällsynta längs västkusten. Utvecklingen går skrämmande fort och i södra Bohuslän har närmare 80 procent försvunnit de senaste tio åren. Nu får länsstyrelsen och forskare från Göteborgs universitet 11 miljoner kronor för att tillsammans utveckla metoder för att rädda ålgräset.

Västkusten befrias från enormt spöknät

I veckan har ett gigantiskt bärgningsarbete pågått utanför Kungshamn på Västkusten. Med hjälp av dykare och kranar har delar av en övergiven snörpvad plockats upp från djupet. Arbetet kommer att ta tid och det kan man förstå – snörpvaden väger nämligen 20 ton.

130-centimetare högg tre gånger

Alex Hägg tar ett fast grepp om ledningen i gäddtävlingen Sommargäddan efter en väldig – och minst sagt glupsk – 130 centimetare. Den mäktiga gäddan högg först på kompisens jigg två gånger innan Alex kunde kroka den. – Det var helt sjukt, hälsar han.

Sverige får ny lag om vattenkraft: ”Ytterligt pinsamt”

Den 14 juni godkände riksdagen regeringens förslag om en ny lagstiftning för landets vattenkraft. Samtliga motioner avslogs så förslaget accepterades i sin helhet. – Ytterligt pinsamt för vissa partier som säger sig vara ”gröna”, menar Christer Borg, generalsekreterare på Älvräddarna.

“Fågelfisk” går viralt

En karp som nyligen fångades i Kina uppvisar en minst sagt märklig huvudform. Fångstfilmen har på kort tid fått stor spridning på sociala medier där fisken kallas ”bird fish”. Kinesiska forskare tror att deformationen kan ha uppkommit i fosterstadiet.

Närkontakt med späckhuggare!

Vanligtvis rapporterar vi inte om däggdjur, men när vi får en samling fantastiska bilder från en magisk närkontakt med en grupp späckhuggare utanför Orust kan vi bara inte låta bli. Så håll till godo – här kommer ett bildspel på några av klotets mäktigaste rovdjur!

Film om den stressade Östersjötorsken

Torsken i Östersjön har det inte lätt och behöver all hjälp den kan få. WWF har släppt en kortfilm som förklarar torskens utsatta situation och viktiga roll i ekosystemet. Vill du själv bidra till att vända trenden i Östersjön? Skippa i så fall torsken på tallriken!

Flugfiskade kustöring – fick hälleflundra

På våra breddgrader är det sällsynt att flugrullen förlorar 150 meter backing i ett nafs, men just det fick Hermann Kværnstuen Hartvigsen uppleva under hans senaste havsöringspass. Nytt norskt havöringsrekord? Nej, men en urstark hälleflundra på 13 kilo!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!