Fiskejournalen – en tidning i medvind!

Allt fler läser Fiskejournalen och Allt Om Flugfiske.

Nyligen publicerades en sammanställning av hur det går för landets tidskrifter. Många har tappat läsare sedan fjolårets mätning, men det finns undantag. Två lysande exempel är Fiskejournalen och Allt om Flugfiske, som i år har 18 respektive 15 procent fler läsare. Snacka om medvind!

Intresset för sportfiske är stort i Sverige och omkring två miljoner testar fiskelyckan årligen. Glädjande nog vill många även läsa fiskemagasin. Fiskejournalen ökar i år med 18 procent, och når i genomsnitt 90 000 läsare per nummer.

”Det här är givetvis ett kul kvitto för både medarbetare och redaktion att vi är på rätt väg”

– Det här är givetvis ett kul kvitto för både medarbetare och redaktion att vi är på rätt väg. Jag tycker också att det är positivt för branschen. Ju fler sportfiskare vi når med våra budskap, såväl de roliga som viktiga, ju bättre är det för svenskt sportfiske. Dessutom tror jag att annonsörerna blir glada, säger Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen.

Även Allt om Flugfiske visar gröna siffror. I år når ett genomsnittligt nummer 39 000 läsare, vilket är 15 procent fler än i fjol. Tidningens chefredaktör Johan Klingberg tror att hårt arbete spelar en viktig roll i tidningens framgång.
– Vi och våra medarbetare arbetar ständigt stenhårt för att entusiasmera och inspirera våra läsare. I tidningarna finns en mer djuplodande kunskapsbank att hämta information ifrån, och våra läsare vet det, hälsar han.

Undersökningen utfördes av Orvesto Konsument. Här kan du läsa om hur den gick till och se hela listan.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Giganternas kamp på Sportfiskemässan!

Är du sugen på högoktaniga fiskehistorier om världens största sötvattensarter? När Sveriges meste fiskeäventyrare, Martin Falklind, möter Discovery-legendaren Jakub Vagner blir det en svårslagen mix av humor, hugg och skrikande rullar!

Kunglig glans över lyckad laxgala

I tisdags hölls Laxgalan på Berns i syfte att belysa Östersjölaxens situation och samla in pengar för att stärka bestånden. Kung Carl XVI Gustaf och Drottningen var hedersgäster och bidrog till att ge aftonen en högtidlig inramning. Innan kristallkronorna släcktes hade närmare 2,5 miljoner kronor insamlats till Stiftelsen för Östersjölaxen.

Storskaligt tjuvfiske i Gömmaren

Sjön Gömmaren söder om Stockholm har haft påhälsning av fräcka tjuvfiskare som använt nät nattetid. Nu vill Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförening få in tips för att komma åt förövarna.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Pimpelrobot sköter rycken

Är det viktigt att du själv håller i pimpelspöt när hugget kommer? Om inte så finns hjälp att få när fingrarna är stelfrusna, eller när du bara vill ha fler fiskande spön i vattnet.

Pris till Mörrums Kronolaxfiske

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Skånsk skola utbildar sportfiskeguider

Det nappade inget vidare, men stämningen var ändå på topp när Esbjörn Möllerström och hans elever på Önnestadsgymnasiet pimplade abborre och tränade issäkerhet. – Det är en riktigt bra utbildning. För mig som älskar fiske passar den perfekt, berättar förstaårseleven Albin Rosdahl.

Rönne å kan bli eldorado för laxfiskare

Planer finns på att göra Eslöv till ett laxfiskecenter av rang, i likhet med Mörrum som i dag lockar turister från när och fjärran. Ett stort steg på vägen vore att riva de kraftverk som blockerar för laxen i Rönne å.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!