Fiskejournalen på Forshagaakademin

Det var stor uppslutning när Fiskejournalen höll mediedag i Forshaga. (Foto: Philip Truong)

Det var stor uppslutning när Fiskejournalen höll mediedag i Forshaga. (Foto: Philip Truong)

I veckan höll Fiskejournalen en mediadag på Forshagaakademin i Värmland. Nästan hundra fiskeelever var närvarande och temat för dagen var hur man kan använda media för att få fram sitt budskap.
Idag kan vem som helst med små medel ta hjälp av den nya tekniken och nätet för att exponera sig själv och marknadsföra sin verksamhet. Men det finns också många fällor för den som ger sig ut i mediabruset.
Mathias Larsson, Martin Falklind och Maria Ålander från Fiskejournalen berättade om sina erfarenheter från media och försökte ge tips och råd till de vetgiriga fiskeeleverna.
– Det är viktigt att tänka sig för innan man lägger ut saker. När bilder, kommentarer eller inlägg väl är därute, är de svåra att sudda bort, säger Mathias Larsson.
– Men samtidigt har eleverna idag möjligheter som är fantastiska. Sköter de korten rätt, kan de redan nu grunda för sin sportfiskekarriär genom att blogga, göra filmer och skriva bra inlägg på nätet.

Bådar gott för framtiden
Forshagaakademin, som ligger två mil norr om Karlstad, har både ett Sportfiskegymnasium och en Yrkeshögskola som utbildar fiske- och jaktguider. Mediadagen riktade sig till samtliga årskurser och var minst lika givande för Fiskejournalens representanter som för eleverna själva.
– Det är viktigt för oss att få komma ut och träffa de killar och tjejer som är branschens framtid. Av vad vi såg denna dag, jag konstatera att det bådar gott, säger Martin Falklind.
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!