Fiskejournalen som språkbildare

David JR Diaz och pappa David bildar fisketeamet Equipo Tiburon. (Gäddan på bilden är ej den som anmäldes till 100-klubben)

David Diaz flyttade till Sverige från Chile för tio år sedan. När han såg ”Jakten på gammelgäddan” fastnade han för gäddfiske och konsumerade alla artiklar i Fiskejournalen, nummer efter nummer. Ett bra sätt att lära sig svenska, som David uttrycker det. Uppenbarligen har blivit duktig på gäddfiske också, då han nu anmäler en gädda till 100-klubben.
Svenska anses av många vara bland det svåraste språket att lära sig. En något oortodox metod är att masskonsumera Fiskejournalen och se filmen Jakten på gammelgäddan om och om igen. Precis så gjorde David Diaz efter att han flyttat från Chile till Sverige år 2002.
– Det var väldigt nyttigt för att förbättra mitt språk. Jag lärde mig till exempel skillnaden mellan trekrok och dragkrok, säger Daniel skämtsamt.
Tillsammans med sonen David JR bildar han fisketeamet ”Equipo Tiburon”, som betyder Team Hajen på svenska. Nyligen blev pappa David medlem i 100-klubben och nu bankar sonen David JR på porten för medlemskap.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!