Fiskevårdsseminarium i Skåne 15 november

Ideellt fiskevårdsarbete bidrar till bättre vattenmiljöer. (Foto: Bengt Olsson)

Ideellt fiskevårdsarbete bidrar till bättre vattenmiljöer. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna: Alla som är intresserade av fiske- och vattenvård kan delta på en heldag på temat ”Betydelsen av det ideella vattenvårdsarbetet”.
Under dagen kommer vi att få en inblick i hur man jobbar med vattenvård i Vattenråden, samt exempel på hur sportfiskeklubbar och fiskevårdsföreningar med sitt ideella fiskevårdsarbete kan bidra till bättre vattenmiljöer. Seminariet arrangeras på Köpingebro skola, någon knapp km från Nybroån. Seminariet anordnas av Sportfiskarna Region Syd tillsammans med Sportfiskarnas Skånedistrikt.

Program:

• 09.00 – 09.30  Samling, morgonfika.
• 09.30 – 09.45  Seminariet öppnar.
• 09.45 – 10.15  De skånska vattendragens status.
• 10.15 – 10.45  Åtgärds-/behovsanalys/vattendirektivet.
• 10.45 – 11.00  Frågestund.
• 11.00 – 11.15  Bensträckare.
• 11.15 – 11.45  Hur arbetar man i vattenråden.
• 11.45 – 12.00  Frågestund.
• 12.00 – 13.00  Lunch.
• 13.00 – 14.00  Det ideella fiskevårdsarbetets betydelse.
• 14.00 – 17.00  Exkursion längs Nybroån.

Medverkande på seminariet är: Sportfiskarna Region Syd, Anders Eklöv (Eklövs Fiske & Fiskevård),  medlemmar från Ystadortens Fiskevårds- och Sportfiskeklubb, medlemmar från Kabusa och Skönadals Fiskevårdsförening, samt representant från Vattenrådet för Nybroån, Kabusaån och Tygeå.

Lunch och fika serveras under dagen. Meddela eventuella önskemål om specialkost vid anmälan.

Anmälan görs senast den 12/11  till: pergoran.jonsson@sportfiskarna.se, 040 – 78721

Bifoga e-postadress samt telefonnummer till anmälningarna.

Hitta till Köpingebro skola: http://kartor.eniro.se/m/NJ5EK

Annons
AKTUELLT

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.

Så ismetar du storgäddan – 10 heta tips!

Är du sugen på att ismeta grov gädda och behöver lite hjälp på traven? Här kommer Fredrik Lindhs tio bästa tips på hur du fångar riktigt stora gäddor. Funkar de? Helt klart! Förra säsongen fick Fredrik tio gäddor över tio kilo, varav två mätte en bra bit över 130 centimeter!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!