FJ-bloggare blev miljöhjälte

FJ-bloggaren och Älvräddarordföranden Christer Borg är Årets miljöhjälte. Han får dock dela titeln med två andra kandidater.
Det är hemsidan Minplanet.se som för någon månad sedan utlyste en tävling om Årets miljöhjälte. En av de nominerade var Christer Borg som snabbt tog ledningen i den omröstning som hemsidan ordnat. När alla röster var räknade visade det sig också att Christer fått överlägset flest, 3171 röster eller 36 procent.
Efter rösträkningen sammanträdde en jury och beslutade att utdela hederstiteln Årets miljöhjälte till de tre som fått flest röster. Det betyder att Christer får dela äran med familjen Åkerlind Elevall, Järna och Linus Källander, Stockholm. Dessutom beslutade juryn att ge ett hederspris till Simon Eisner, Göteborg. Pristagarna får äran, diplom och WWF:s årsbok.
Bakom hemsidan Minplanet.se ligger bland andra WWF. Du kan läsa mer om pristagarna på den här länken.
Christer Borg är en av Fiskejournalens flitigaste bloggare. Du hittar hans blogg HÄR.
Svenne Andersson

Christer Borg från Näsåker har blivit utsedd till en av Årets miljöhjältar. (Foto: Martin Falklind)

Christer Borg från Näsåker har blivit utsedd till en av Årets miljöhjältar. (Foto: Martin Falklind)

Annons
AKTUELLT

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!