Framtidens Sportfiskare

Ung sportfiskare som fångat en sarv på mete. (Foto: Anders Lilja)

Sportfiskarna startar ett nytt projekt. I ”Framtidens Sportfiskare” fiskar barn och vuxna tillsammans, upplever fiskeglädje och tävlar om fina priser.
Syftet med projektet är att så många barn som möjligt ska komma ut på fiske med en vuxen. Genom att fiska tillsammans kan man uppleva gemensam fiskeglädje och en förmedling kan ske av fiskeknep och naturkunskaper från en generation till en annan. Alla har vi haft någon som tagit med oss på fiske i början.
– Att ta med ett barn på fiske är bland det bästa du som sportfiskare kan göra för sportfiskets framtid, den nya generationen är de som i framtiden ska ta över våra frågor och värna våra fiskbestånd, säger Marie Wiman projektledare på Sportfiskarna för Framtidens Sportfiskare.
Projektet Framtidens Sportfiskare är öppet för alla, det är gratis och alla som deltar har chans att vinna fina priser som exempelvis fiskeutrustningar, digitalkameror och en fiskesemester. Projektet arrangeras av Sportfiskarna för andra året i rad och i fjol fiskade 1500 i Framtidens Sportfiskare. Målsättningen i år är att få ut betydligt fler på fiske och friluftsliv.
Här hittar du mer information.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

20 mil flottleder ska återställas

I projektet ReBorN ska 20 mil flottleder i Västerbotten och Norrbotten återställas. Målet är att storsatsningen är klar om tre år och att fisk och andra djur kommer att gynnas.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!