Fredrick Evensen vinner Dexter Big Pike

Årets vinnare Fredrick Evensen med en norsk skönhet på 123 centimeter. Foto: Splash International

Det blev norskt i toppen i årets upplaga av Dexter Big Pike. Den duktiga gäddfiskaren Fredrick Evensen gick inte att stoppa och hans toppfisk på 123 centimeter bidrog till en imponerande totallängd på 348 centimeter.

Spänningen har varit stor och mängder av fina gäddor har rapporterats sedan årets tävling inleddes den 22 april . Allra bäst har det gått för Fredrick Evensen från Hamar, som i somras fångade en fantastisk fisk på hela 123 centimeter. Betet för dagen var en Illex Dexter Shad 250 i färgen Sexy Shad och den mäktiga gäddan bjöd på en stenhård fight. Fredricks tre längsta gäddor kom därmed upp i en totallängd 348 centimeter vilket räckte till slutsegern.

Förutom äran gav segern ett Illex-spö ur serien Blue Shadow, en uppsättning beten från Illex samt en heldags fisketur i Stockholm. Med i båten får han sällskap av Martin Wasberg från Team Illex och Pikefightvinnaren Henrik Sandahl från Söder Sportfiske!

Tvåa i tävlingen kom Alvin Andersson från Karlstad med tre gäddor på 337 centimeter. Han visade hur framgångsrikt streetfishing kan vara genom att fånga alla sina fiskar från land! Andraplatsen belönades med ett valfritt spö ur serien Illex Blue Shadow samt en uppsättning beten från Illex.

Trea blev Henrik Andersson från Örsundsbro med tre fiskar på 327 centimeter. Det gav honom ett fint betessortiment från Illex.

Stort grattis Fredrick, Alvin och Henrik!

Nu vänds blickarna framåt inför nästa års tävling.
– Vi kör igång igen med Dexter Big Pike med start i mars 2018, så håll utkik, hälsar Mikael Tono från Splash International.

Läs mer om Dexter Big Pike här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Strimma av hopp för havens koraller

Amerikanska och brittiska forskare har funnit små ”öar” av koraller som återhämtat sig bra efter blekning. Upptäckten kan förhoppningsvis ge nya insikter i hur dessa hotade ekosystem kan skyddas.

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!