Fredrick Evensen vinner Dexter Big Pike

Årets vinnare Fredrick Evensen med en norsk skönhet på 123 centimeter. Foto: Splash International

Det blev norskt i toppen i årets upplaga av Dexter Big Pike. Den duktiga gäddfiskaren Fredrick Evensen gick inte att stoppa och hans toppfisk på 123 centimeter bidrog till en imponerande totallängd på 348 centimeter.

Spänningen har varit stor och mängder av fina gäddor har rapporterats sedan årets tävling inleddes den 22 april . Allra bäst har det gått för Fredrick Evensen från Hamar, som i somras fångade en fantastisk fisk på hela 123 centimeter. Betet för dagen var en Illex Dexter Shad 250 i färgen Sexy Shad och den mäktiga gäddan bjöd på en stenhård fight. Fredricks tre längsta gäddor kom därmed upp i en totallängd 348 centimeter vilket räckte till slutsegern.

Förutom äran gav segern ett Illex-spö ur serien Blue Shadow, en uppsättning beten från Illex samt en heldags fisketur i Stockholm. Med i båten får han sällskap av Martin Wasberg från Team Illex och Pikefightvinnaren Henrik Sandahl från Söder Sportfiske!

Tvåa i tävlingen kom Alvin Andersson från Karlstad med tre gäddor på 337 centimeter. Han visade hur framgångsrikt streetfishing kan vara genom att fånga alla sina fiskar från land! Andraplatsen belönades med ett valfritt spö ur serien Illex Blue Shadow samt en uppsättning beten från Illex.

Trea blev Henrik Andersson från Örsundsbro med tre fiskar på 327 centimeter. Det gav honom ett fint betessortiment från Illex.

Stort grattis Fredrick, Alvin och Henrik!

Nu vänds blickarna framåt inför nästa års tävling.
– Vi kör igång igen med Dexter Big Pike med start i mars 2018, så håll utkik, hälsar Mikael Tono från Splash International.

Läs mer om Dexter Big Pike här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Storskaligt tjuvfiske i Gömmaren

Sjön Gömmaren söder om Stockholm har haft påhälsning av fräcka tjuvfiskare som använt nät nattetid. Nu vill Långsjö-Gömmarens fiskevårdsförening få in tips för att komma åt förövarna.

Mängder av plast läcker ut i Stenungsund

Miljontals plastpellets läcker ut i havet från den kemiska industrin i Stenungssund, visar en studie från Göteborgs universitet. Trots flera regelverk fortsätter läckagen. 

Pimpelrobot sköter rycken

Är det viktigt att du själv håller i pimpelspöt när hugget kommer? Om inte så finns hjälp att få när fingrarna är stelfrusna, eller när du bara vill ha fler fiskande spön i vattnet.

Pris till Mörrums Kronolaxfiske

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Skånsk skola utbildar sportfiskeguider

Det nappade inget vidare, men stämningen var ändå på topp när Esbjörn Möllerström och hans elever på Önnestadsgymnasiet pimplade abborre och tränade issäkerhet. – Det är en riktigt bra utbildning. För mig som älskar fiske passar den perfekt, berättar förstaårseleven Albin Rosdahl.

Rönne å kan bli eldorado för laxfiskare

Planer finns på att göra Eslöv till ett laxfiskecenter av rang, i likhet med Mörrum som i dag lockar turister från när och fjärran. Ett stort steg på vägen vore att riva de kraftverk som blockerar för laxen i Rönne å.

Film om Råneälvens lax och förvaltning

Har du en kvart till övers och vill bli lite bättre humör? I så fall kan vi varmt rekommendera att du kikar på Johan Granstrands nysläppta film om Råneälven. Filmen ger en beskrivning av hur modiga människor hindrade att älven byggdes ut på 1970-talet – och hur det har lett till att sportfiskare idag kan

Historiska jättegäddor på Sportfiskemässan

Sportfiskarnas Oscar Trowald har skrivit en lång rad historiska artiklar med fokus på svenska storgäddor. Under Sportfiskemässan berättar han om de senaste 40 årens allra största svenska sportfiskade gäddor – om unika fångstvatten, ögonblicken, fångstmännen, metoderna, rekorden och kontroverserna.

Kinnekulleträffen blir helt smoltkompenserad

Den anrika trollingtävlingen Kinnekulleträffen arrangeras i år för 26:e året i rad. Unikt för årets tävling är att den blir smoltkompenserad fullt ut, tack vare ett bidrag på 118 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!