Annons
Annons

Fullträff på Torsvåg

Annons

Team Jameson, som dom kallar sig, har åkt till Norge i sex år – utan att hitta dom där riktigt stora hälleflundrorna. I år satsade dom på Torsvågs fiskecamp vid Tromsö – och där slog det till med en bamseflundra på 139 kilo.
Det är Pekka Östman, Stockholm som hör av sig till FJ-redaktionen och berättar om framgångarna för sitt fisketeam. Själv kunde han inte följa med på årets resa, men stod naturligtvis i ständig kontakt med fiskekamraterna.
Den som höll i BFT-spöet när storflundran högg var Julius Hållstedt. Med Ambassadeur 7000 LC-rulle hade Julius att göra i 40 minuter innan flundran kunde bärgas. Betet som bedrog storfisken var en Cutbait herring-jigg i makrillfärg.
Svenne Andersson

En glad Julius Hållstedt kikar fram bakom den gigantiska, 210 centimeter långa hälleflundran.

LÄS OCKSÅ

Annons
12 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

 • Varför skriver ni ens om det när ni samtidigt har en tävling/uppmuntran om att släppa tillbaka dom?

 • Tycker inte FJ ska skriva om hälleflundror som fiskas upp och inte släpps tillbaka. Särskilt inte med tanke på er ”Release ´em” campanj.

 • Kära vänner!

  Härligt att se att det finns fler som är engagerade!

  Men – det är faktiskt vårt jobb att rapportera om allt som händer i sportfiskets värld. Censur är inget vi sysslar med. Dessutom har Julius Hållstedt följt de gällande reglerna, så vi har ingen anledning att kritisera honom.
  Att Fiskejournalen propagerar för ett uthålligt ekofiske är för oss en självklarhet och vi ser ingen konflikt i att rapportera sportfiskefångade fiskar, även de som äts upp.

  Kul förresten att ni har uppmärksammat vårt projekt Release’em! Ser fram emot era anmälningar. Och ni är hjärtligt välkomna att fylla på här nedan med fler tankar och åsikter i frågan.

  Simma lugnt!
  Martin Falklind

 • Även jag tog illa vid mig när jag såg bilden. Inget mot FJ som rapporterar men med tanke på hur det ser ut i våra hav tycker jag sådana här exemplar ska få gå tillbaka.

 • Hehe, ja, vid närmare eftertanke..
  Det är ju lätt att sitta här vid datorn och klaga, när man nog är mer avundsjuk än nånting annat.. :)
  Skulle dock vara kul att få tillfälle att anmäla en.

  Skitfiske

 • Den är ju inte ens vettig matfisk i den storleken ! så varför ta upp dom ?? bara trofe fiske….synd att Fj bidrar till att ge folk den uppmärksamheten…Trist Fj…

 • Hej Gott folk!

  Låt mig klargöra att Fiskejournalens engagemang i att rädda olika fiskarter och vattenmiljöer – inte betyder att vi anser att vi ska sluta ta upp fisk till mat.

  Generellt tycker vi alltså inte att det är fel att en sportfiskare tar upp fisk. Vi tycker heller inte att det är fel med yrkesfiske. I grunden fiskar vi faktiskt för att få mat, plus givetvis en naturupplevelse.

  Däremot jobbar vi för att man ska hålla sig till gällande regler, och för att det totala uttaget av fisk – sportfiske som yrkesfiske – ska vara bärkraftigt och långsiktigt hållbart. Räntan på kapitalet – ekofiske – helt enkelt.
  Därför driver vi tex Release’em för att minska sportfiskets uttag av hälleflundra och 100-klubben för att minska portfiskets uttag av av gädda osv.

  Bara för att vi driver den linjen så betyder ju inte det att vi ska korsfästa någon som tar upp en fisk (som dessutom har följt de gällande reglerna).

  Sedan vill jag gärna säga att det är oerhört glädjande att det numer finns ett så stort engagemang bland er läsare (vilket ni visar genom era kommentarer) och även allt mer bland allmänheten. Och att ni bryr er ger oss ännu mer kraft att orka vidare.
  Och ös gärna in lite mer synpunkter, idéer och tankar här. Gärna konkreta och konstruktiva förslag som vi kan förverkliga.

  Simma lugnt!
  Martin Falklind

 • Att returnera en fisk i den här storleken kräver både kunskap, rutin och rätt utrustning.
  Det finns få likheter med att tex returnera en 10 kilos gädda.
  Här kan både båt och besättning riskera livet vid felaktig hantering.
  Ska en återutsättning göras ska det finnas en stor sannolikhet för överlevnad annars är det bättre att ta fisken.
  Jag känner dessa killar och vet att de gärna återutsätter fisk dock kräver en återutsättning av en fisk i denna storlek erfarenhet som killarna nu skaffat sig.

 • Men herre gud vad negativa ni är. Det är ju en fisk som kommer att hamna på matbordet.
  Att ni ens kommer på tanken att klaga på sportfiskare!!! fy skäms!

  STORT GRATTIS till flundran! Även jag blir nästan lite avundsjuk som dom ovan ;-)

 • Jag har en film på när grabbarna Mat o Julius releasar en flundra på ca 70 kg, med hjälp av ett lasso och utan huggkrok. Ska försöka lägga in den här vid tillfälle.

Annons
AKTUELLT

Här är Christians sjuka gäddtrippel

Han var nöjd med fisketuren efter att han lyckades bärga sin första tiokilosgädda. Men det skulle komma mer för Christian Berger – mycket mer. Första hugget kom redan efter tio kast. En gädda på 10,15 kilo fördelade på 120 centimeter. Men fiskelyckan var inte slut där. Efter en halvtimme smällde det till igen – och

Rolf Nylinder till Fiskekryssningen

Den flugfiskande filmaren och äventyraren Rolf Nylinder har rest jorden runt de senaste åren och bara fiskat och filmat. På Fiskekryssningen berättar och visar han spännande ögonblick från sina äventyr på Kamtchatka. Rolf är äventyraren, filmaren, snowboardåkaren och flugfiskaren som inte låter sig inordnas i något fack. Rolf har spenderat långa perioder vid de mest exotiska

Nya Minn Kota i-Pilot imponerar

Minn Kota tar i-Pilot ytterligare en nivå med nyutvecklad Spot-Lock, elektronisk ankring och nya fjärrkontroller med Bluetooth. Fiskejournalen har kommit över ett exemplar av motorn och kan inte göra annat än att ge den tumme upp. Minn Kota förändrade sportfisket år 2010 med introduktionen av det GPS baserade i-Pilot systemet. Möjligheten med GPS-styrd elektronisk ankring

Se hur de flygbombar sjöar – med fisk

Det här ger begreppet flygfisk en helt annan innebörd. Se hur tusentals fiskar släpps ut – från ett flygplan. Det är i Utah som man fyller på svårt belägna sjöar, som inte går att ta sig till med lastbilar, med hjälp av flyg. Enligt Insider så släpper planen ett tusental fiskar i varje överflygningen och

Uppmaningen: Hjälp till att fånga sjuk lax och öring

Sportfiskarna skickar ut en uppmaning om att de behöver hjälp med att fånga öring och lax runt Stockholms innerstad. Det eftersom fiskarterna i området har drabbats av svampangrepp. – Hösten 2016 har varit extra torr och mild. Svampangreppen sker ofta i temperaturer kring tio-tolv grader. Ofta är det inget allvarligt. Men vi vill utesluta att

Brutala tjuvfiskare lämnar stora blodpölar efter sig

På morgnarna hittas stora blodpölar som vittnar om tjuvfisket i Dalälven i Älvkarlebytrakten. Det berättar Janne Olsson vid föreningen Älvkarleby sportfiske för SVT Uppsala. – Det har blivit mycket värre de senaste två åren. Det är snarlikt på katastrof, säger Janne Olsson till SVT. Problemet är, enligt artikeln, störst under juli, augusti och september och

Ny interaktiv sportfiskeblogg

Fiskejournalens medarbetare Joakim Åberg bjuder på fisketips, gör-det-själv och stora fiskar i bloggen Gifflar & Gummi. Fiskejournalen har sedan starten 1974 varit övertygad om att man som sportfiskare hela tiden vill lära sig mer ämnet, dels för att vidga hobbyn i sig men även för att komma närmare drömfångsten. Bloggen Gifflar & Gummi går helt

Ny film visar läget i Hanöbukten: ”Är en katastrof”

Hanöbukten mår mycket dåligt och föroreningar spys ut i vattnet. Nu visar en ny film exakt hur illa det ser ut – under ytan. Det är föreningen Swedish cost and sea center (SCSC) som har dykt ner och filmat bottnen på Hanöbukten, en del av Östersjön utanför Skånes östkust och Blekinges sydkust. Och det är

Galna nyheten skickar betet en halv kilometer

Snart kommer du kunna skicka iväg dit bete nästan en halv kilometer – bara genom att trycka på en knapp. ”The Casting Drone” är en av årets absolut galnaste fiskenyheter. Det är företaget Fitch som efter två år av utveckling snart kommer ut med sin nya fiskedrönare. Den kommer kunna flyga iväg betet upp till

Nybliven fiskefantast i Hundraklubben

Christina Hjort är en glad fiskeamatör.  I oktober ordnade hon nytt personbästa på gädda ett par gånger om och hon kunde anmäla tre gäddor över 100 centimeter till Hundraklubben. Christina från Skellefteå beskriver sig själv som en väldigt glad fiskeamatör, som vanligtvis gärna följer med sin kompis ut på en och annan fisketur. Det började

Annons
Annons
SOMMARENS HETASTE ERBJUDANDE!

AOF1639-0059R-friluftskniv-250x240-MH

FÖLJ OSS!

FÖR ALLA FLUGFISKARE!

AOF1608-banner250x240-FJO

TYCK TILL!

Vad fiskar du helst på hösten?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

Annons
Annons
Instagram
Annons